DoCoS treft UVS, RCL en De Valken

DoCoS is in het nieuwe seizoen ingedeeld in de 2e klasse C en speelt daarin derby’s tegen UVS, RCL en De Valken.

LEIDEN, 1 juli 2016 – DoCoS, afgelopen seizoen kampioen in de 3e klasse, speelt in het nieuwe seizoen in de 2e klasse C West II. Daarin treft de promovendus drie clubs uit de Leidse omgeving: stadgenoot UVS, dat een jaar eerder via de nacompetitie promoveerde naar de 2e klasse, RCL uit Leiderdorp en Valken ’68 uit Valkenburg dat via de nacompetitie degradeerde van de 1e naar de 2e klasse. Naast DoCoS zijn er nog twee promovendi: Te Werve uit Rijswijk en Honselersdijk.

De drie teams uit de Leidse regio zijn enigszins bekend voor DoCoS dat aan zijn zesde seizoen in het zaterdagvoetbal begint en debuteert in de tweede klasse. DoCoS werd in 2013 kampioen in de vierde klasse door winst op UVS. In het seizoen 2014-2015 speelde DoCoS samen met UVS in de derde klasse. De stadgenoot promoveerde toen via de nacompetitie en eindigde afgelopen seizoen als 7e in de 2e klasse C. Tegen RCL uit Leiderdorp speelde DoCoS afgelopen seizoen een oefenpotje maar in competitieverband speelde DoCoS nog nooit tegen RCL dat een geweldig slot van het seizoen bekroonde met een 3e plaats en in de halve finale van de nacompetitie om promotie het onderspit delfde tegen Westlandia.

Valken ’68 uit Valkenburg is de onverwachte degradant uit de 1e klasse die zo snel mogelijk weer terug wil naar de eerste klasse. De Valkenburgers werden in de nacompetitie in de kwartfinale verslagen door BVCB uit Bergschenhoek.

Tien onbekenden

DoCoS treft in de 2e klasse C naast de drie bekenden uit de Leidse regio tien onbekende tegenstanders uit het Westland, de omgeving van Den Haag en uit Vlaardingen, Schiedam, Maassluis en Hoek van Holland.

Behalve RCL en UVS zijn er nog vijf ploegen die ook vorig seizoen in de 2e klasse C speelden: DSO uit Zoetermeer dat 5e werd en vorig seizoen nog in de 1e klasse speelde, Lyra uit De Lier in het Westland werd 6e net voor UVS, Sportclub Monster uit Monster in het Westland werd 8e in de 2C, HVC ’10 uit Hoek van Holland, een jaar eerder gedegradeerd uit de 1e klasse, eindigde afgelopen seizoen als 9e in 2C en VDL uit Maassluis, stadgenoot van Excelsior Maassluis, de laatste algemeen amateurkampioen van Nederland. VDL speelde zich net aan veilig met een 10e plaats in de afgelopen competitie.

Medepromovendi Te Werve en Honselersdijk

Nieuw ook als kampioen en promovendus evenals DoCoS is Te Werve uit Rijswijk. De ambities in Rijswijk zijn groot nadat Te Werve twee keer op rij kampioen is geworden wil Te Werve ook komend seizoen meedoen om de titel. Daarmee is Te Werve naast degradant Valken ’68 de tweede ploeg die nadrukkelijk uitspreekt voor het kampioenschap en promotie naar de 1e klasse te spelen.

Ook Honselersdijk is net als DoCoS en Te Werve nieuw in de 2e klasse. Het team uit het Westland eindigde als derde in 3B achter kampioen Te Werve, maar promoveerde door in de nacompetitie Koudekerk, Die Haghe en KMD, dat een plek in de 2e klasse verdedigde, te verslaan.

Feijenoord

Nieuw in 2C zijn drie teams die afgelopen seizoen in de Rotterdamse tweede klasse speelden waarin Feijenoord met vlag en wimpel kampioen werd. CWO uit Vlaardingen finishte als middenmotor op een 6e plaats in 2D, Kethel Spaland uit Schiedam speelde zich op het nippertje vrij en eindigde als 10e. Soccer Boys uit Bleiswijk eindigde als 11e maar handhaafde zich door in de nacompetitie te winnen van Rhoon en Rijnmond.

Twee verwachte ploegen zijn uit 2C verdwenen: TAVV uit Ter Aar en Be Fair uit Waddinxveen spelen in het seizoen 2016-2017 in de Utrechtse 2e klasse met ook tegenstanders uit Amstelveen en Almere.

De indeling van 2C in het seizoen 2016-2017:

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq