DoCoS-UVS: “We gaan er vol voor!”

“We gaan er vol voor!” Dat zeggen Danny Maaskant, aanvoerder, en Rowin Peet, linksback over de derby DoCoS-UVS van komende zaterdag. Beide spelers zetten in op een 2-1 zege voor DoCoS.

LEIDEN, 8 september 2016 – DoCoS-UVS, de stadsderby van komende zaterdag, mag je niet missen. “Ik hoop op veel publiek”, zegt aanvoerder Danny Maaskant van DoCoS. “We gaan er vol voor. Ik hoop op een mooie wedstrijd voor de stad en voor de club”, zegt DoCoS-linksback Rowin Peet. Beide spelers denken dat de eerste thuiswedstrijd van DoCoS in de 2e klasse eindigt in een 2-1 zege voor DoCoS, zo vertellen ze in een vraaggesprek met UVS TV.

Voor aanvoerder Danny Maaskant is de derby tegen UVS om meerdere redenen speciaal. Bij UVS spelen zijn neven Kenneth en Justin Maaskant. Bovendien doorliep Danny Maaskant de jeugdopleiding van UVS en speelde hij samen met UVS-spelers als Danny de Groot en Bart van der Weijde. “We gaan er vol voor”, aldus Maaskant. De DoCoS-aanvoerder gokt op een 2-1 zege van DoCoS. Zijn neef, Kenneth Maaskant verwacht dat het voor UVS geen gemakkelijke pot wordt maar dat de blauwwitten moeten kunnen winnen: 1-3.

Rowin Peet daarentegen behoort tot de forse groep DoCoS-spelers die vanaf de jongste jeugd altijd bij DoCoS speelden. Hij denkt dat de derby tegen UVS een goede graadmeter kan vormen over waar DoCoS in de 2e klasse staat. DoCoS won de openingswedstrijd bij Honselersdijk met 1-4 maar Peet verwacht niet dat Honselersdijk tot de topploegen gerekend moet worden. “Wij willen ons handhaven en misschien een mooie plek in de middenmoot behalen.”

UVS wil bij de eerste vijf eindigen en het beter doen dan in de openingswedstrijd die met 3-3 werd gelijkgespeeld tegen HVC uit Hoek van Holland, ook omdat UVS na een goede start verslapte. Dat zal tegen DoCoS niet gebeuren. “Wij klappen er vol op en gaan voor de overwinning”, zegt Lars Verlaan voor UVS TV. Verlaan speelt voor het eerst bij UVS, kwam over van Voorschoten en genoot zijn jongste voetbalopleiding bij DoCoS.

Voor het vraaggesprek met Danny Maaskant, Kenneth Maaskant, Lars Verlaan en Rowin Peet, klik hier voor de film op UVS TV.

Drie titelfavorieten

Voor debutant DoCoS is de derby tegen UVS de eerste in een serie van drie thuiswedstrijden in de 2e klasse C tegen drie titelfavorieten. UVS komt naar DoCoS met de ambitie om dit jaar minimaal via de nacompetitie om promotie te spelen naar de 1e klasse. Over twee weken volgt Te Werve uit Rijswijk dat zich ambitieus heeft versterkt om opnieuw te promoveren en daarna komt RCL uit Leiderdorp, dat dit kalenderjaar de best presterende ploeg is in de 2e klasse en afgelopen zaterdag die andere titelfavoriet, Valken ’68, in eigen huis versloeg.

De derby tegen UVS is ook de eerste ontmoeting ooit tussen DoCoS en UVS op het niveau van de 2e klasse. In de vorige eeuw speelde UVS altijd veel hoger (eerste klasse zondag) dan DoCoS (dat alleen in de tweede helft van de jaren ’90 in de tweede klasse zondag speelde). Na de eeuwwisseling troffen beide stadgenoten elkaar in de derde klasse zondag en in de vierde en derde klasse zaterdag. De balans is in het voordeel van UVS:

2014-2015 – 3e klasse zaterdag: DoCoS – UVS 1-3

2014-2015 – 3e klasse zaterdag: UVS – DoCoS 3-1

2012-2013 – 4e klasse zaterdag: DoCoS – UVS 3-0 DoCoS kampioen

2012-2013 – 4e klasse zaterdag: UVS – DoCoS 0-4

2011-2012 – 4e klasse zaterdag: DoCoS – UVS 0-3

2011-2012 – 4e klasse zaterdag: UVS – DoCoS 2-2

2009-2010 – 3e klasse zondag: UVS – DoCoS 5-0

2009-2010 – 3e klasse zondag: DoCoS – UVS 1-2

Het duel tussen de voormalige zondagclubs DoCoS en UVS begint zaterdag om 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq