DoCoS vecht voor kleine kans bij ARC

DoCoS begint dinsdagavond om 20 uur tegen ARC in Alphen aan den Rijn aan het beslissende duel in de halve finale van de nacompetitie.

LEIDEN – DoCoS begint dinsdagavond 23 mei om 20 uur tegen ARC in Alphen aan den Rijn aan het beslissende duel in de halve finale van de nacompetitie om een plek in de 1e klasse. DoCoS is na de 1-2 nederlaag voor eigen publiek afgelopen zaterdag de underdog. ARC staat er door de zege bij DoCoS het beste voor, want heeft genoeg aan een gelijkspel. DoCoS op zijn beurt moet winnen om door te kunnen naar de finaleronde.

DoCoS heeft nog steeds uitzicht op het bereiken van de finaleronde doordat de ploeg zaterdag diep in blessuretijd toch nog een doelpunt wist te maken. Daardoor werd de nederlaag tegen 1e klasser ARC beperkt tot een doelpunt: 1-2. De werkwijze uit de Champions League met buitenshuis gescoorde doelpunten die dubbel tellen is niet van toepassing. Het betekent dat DoCoS alleen bij een zege met twee doelpunten verschil zeker is van een finaleplek in de nacompetitie. Bij een winst met een doelpunt verschil volgt er verlenging, eventueel gevolgd door strafschoppen. Bij elke gelijkspel of nederlaag van DoCoS dinsdagavond op sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn gaat ARC ten koste van DoCoS door naar de finaleronde.

Lees verder na de foto

Bij de foto: de spelers van DoCoS voor de aanvang van de thuiswedstrijd tegen ARC in het eerste duel van de halve finale van de nacompetitie (Foto: DoCoS/pr/Ronald van Abswoude)

Bekernederlaag

DoCoS verloor in de voorbereiding van dit seizoen in de beker bij ARC met 2-0. ARC, dat vooraf tot de titelkandidaten werd gerekend in de 1e klasse C, eindigde op de 11e plaats. Drie ploegen deden het slechter dan ARC: SVC ’08 dat 12e werd en ook in de strijd om de nacompetitie vecht voor klassebehoud, zoals ARC. Voorschoten ’97 en Neptunus-Schiebroek uit Rotterdam eindigden als 13e en 14e en degradeerden rechtstreeks. ARC speelde voor eigen publiek tegen SVC ’08 en Neptunus gelijk terwijl de Alphenaren met 4-2 wonnen op eigen bodem van Voorschoten ’97.

Aftrap 20 uur dinsdagavond

Het duel tussen ARC en DoCoS als return in de halve finale van de nacompetitie voor een plek in de 1e klasse begint dinsdagavond 23 mei om 20 uur op sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn. De winnaar speelt tegen de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen RCL en Hellevoetsluis.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq