DoCoS verliest dit keer in Honselersdijk

DoCoS heeft opnieuw een nederlaag geleden. Uit bij Honselersdijk ging DoCoS met 2-0 de bietenbrug op.

LEIDEN, 24 maart 2018 – DoCoS heeft in de uitwedstrijd bij Honselersdijk opnieuw een nederlaag geincasseerd. De gastheren scoorden twee keer, waarvan een keer vlak voor rust uit een gemakkelijk gegeven strafschop. DoCoS kwam die tegenslag in de rest van de wedstrijd niet meer te boven en slaagde er in de tweede helft niet in om de bakens te verzetten.

DoCoS begon aan het duel in Honselersdijk met een minuut stilte voor de afgelopen week overleden “Ome Co” Henzing en speelde met rouwbanden. De zeer druk bezochte afscheidsplechtigheid van Henzing begon kort voor de aftrap in Honselersdijk. Een groot deel van de vaste aanhang was daardoor in Leiden achtergebleven voor het afscheid van deze DoCoS-voetbaltrainer, leider en inspirator.

Helaas kon het eerbetoon aan Co Henzing niet met Leidse winst in Honselersdijk worden onderstreept. Het kantelpunt voor de nederlaag was een vlak voor rust gegeven strafschop aan de thuisclub. Een valpartij van een van de Honselersdijkse aanvallers over doelman Joris van Harmelen ging met het nodige geschreeuw gepaard en werd door de scheidsrechter beoordeeld met een penalty: 1-0. DoCoS voelde zich onrecht ongedaan – ook van de kant van de thuisclub werd na afloop erkend dat de strafschop onterecht was – en had daar de rest van het duel last van. Zeker ook toen na rust DoCoS zelf geen strafschop kreeg. De ploeg slaagde er niet meer in om de bakens te verzetten, kreeg nog wel een goede kans voor Lars de Ridder, maar de keeper van de thuisclub redde bekwaam. En omdat DoCoS steeds meer naar voren voetbalde, kwam er vanzelfsprekend steeds meer ruimte en kansen voor de thuisclub. DoCoS had daardoor zo maar met nog veel grotere cijfers kunnen verliezen, nu bleef het bij een doelpunt na rust voor Honselersdijk zodat DoCoS afsloot met een 2-0 nederlaag.

DoCoS van 9e naar 11e plaats

DoCoS zakt door het verlies bij Honselersdijk van de 9e naar de 11e plaats. DoCoS wordt gepasseerd door DSO dat met 4-2 won van CVC Reeuwijk en door RCL dat na een 2-0 achterstand toch nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur wist te slepen bij nummer twee Valken ’68. Op de 12e plaats, die na afloop van het seizoen nacompetitie voor behoud betekent, staat met evenveel punten als DoCoS, TAVV, dat met 2-0 bij Voorschoten ’97 verloor. Komende zaterdag, Paaszaterdag, ontvangt DoCoS koploper Die Haghe, dat verrassend met 1-2 verloor van subtopper HVC ’10.

Karakteristieken

Honselersdijk – DoCoS 2-0 (1-0). 40. 1-0 Honselersdijk (penalty), 59. 2-0. Honselersdijk.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Danny Maaskant, Tim Gonlag, Steven Knijnenburg, Tijn van Meegen (61. Nils Slingerland), Simon Jouby, Enno van Wieringen (55. Joshua Overvliet), Thomas Goebel, Chris van Empel en Lars de Ridder (85. Pieter Maat).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq