DoCoS verliest eerste ronde van ARC

DoCoS heeft het eerste duel in de halve finale van de nacompetitie om een plek in de 1e klasse met 1-2 verloren van ARC. Dinsdag volgt de return in Alphen aan den Rijn.

Leiden, 20 mei 2017 – DoCoS heeft het eerste duel in de halve finale van de nacompetitie om een plaats in de 1e klasse met 1-2 verloren van eersteklasser ARC. De Alphense gasten verzuimden met ruime cijfers te winnen, kwamen in blessuretijd toch op 0-2 maar stonden toe dat DoCoS-aanvoerder Danny Maaskant in de slotseconden de aansluitingstreffer maakte. Dinsdag valt de beslissing in de return in Alphen.

DoCoS moest het eerste initiatief aan de bezoekers laten maar zocht daar waar mogelijk de aanval en ontdekte dat er mogelijkheden waren om te scoren tegen de Alphense defensie. De beste kansen in de eerste helft waren voor de bezoekers. Twee keer was de jonge spits Timmermans dicht bij een doelpunt. Hij schoot eerst de bal op de paal waarna de bal in de handen belandde van doelman Mitchel van Abswoude. Korte tijd later kreeg de 18-jarige spits een open, vrije kans maar de bal werd uit zijn schot gekeerd door doelman Van Abswoude. De DoCoS-doelman redde bovendien ook uitstekend op een knappe kopbal van Prins, uit een Alphense hoekschop, door de bal uit zijn doel te tikken.

Lees verder na de foto

Bij de foto: Sven Ravensbergen, de motor op het middenveld van DoCoS, heeft alle ogen op zich gericht (Bron: DoCoS/pr/Ronald van Abswoude)

Tegenover die drie uitstekende kansen, naast diverse goede kansen, moest DoCoS het hebben van dreigende aanvallen. Vlak voor rust was spits Tim Gonlag het dichtste bij een doelpunt maar hij kon net niet bij de bal uit de scherpe voorzet van Mitchel Klein. DoCoS mocht al met al niet klagen dat beide ploegen met een dubbelblank stand de rust in de kleedkamer opzochten.

Jong Alphens duet

Na de pauze liet DoCoS zich verrassen door een duet van de twee 18-jarige aanvallers van ARC, Timmermans en invaller Reyneveld. Timmermans gaf de pass waaruit Reyneveld de bal knap in het doel schoot: 0-1. DoCoS zocht daardoor uiteraard meer en meer de aanval wat leidde tot een aantrekkelijke tweede helft. De bezoekers kregen weer de meeste kansen en mogelijkheden, vooral via Timmermans en Reyneveld. Het dichtste bij een tweede treffer was Kleyn. Uit zijn afstandsschot werd de bal van richting veranderd, maar doelman Van Abswoude liet zich niet verrassen.

Een strijdbaar DoCoS kreeg gaandeweg steeds betere kansen. Eerst was invaller Melvin van Gent dicht bij de gelijkmaker, maar de bal uit zijn schot werd door de ARC-doelman gestopt. Kort daarna kreeg Mitchel Klein een uitstekende kans om de gelijkmaker binnen te schieten, na een vlotte aanval via Van Voorthuijzen en Ravensbergen. De DoCoS-spits schoot de bal laag in waarna ARC-doelman De Vogel als winnaar uit het duel kwam.

Twee treffers in blessuretijd

In blessuretijd kreeg DoCoS toch een tweede doelpunt om zijn oren. Timmermans, die met een aantal behendige acties de DoCoS-defensie al af en toe ontregelde, gaf een steekpass op maat waarna Reyneveld de bal over de uitgelopen doelman Van Abswoude in het doel lepelde: 0-2.

Dat DoCoS daarna via aanvoerder Danny Maaskant vanaf de aftrap in de allerlaatste seconden toch nog een doelpunt maakte, betekent voor de statistieken dat ARC slechts met 1-2 wint. Het betekent bovendien dat DoCoS nog steeds zicht heeft op het bereiken van de finaleronde. Daarvoor is nodig dat in de return van deze halve finale om een plek in de 1e klasse in Alphen wordt gewonnen. Aanvang dinsdag van ARC-DoCoS 20 uur.

Finaleronde

Door de nederlaag van DoCoS tegen ARC heeft de favoriete 1e klasser uit Alphen aan den Rijn de beste papieren om de finaleronde te halen. De tegenstander in de finaleronde is vermoedelijk RCL uit Leiderdorp. RCL won vandaag zijn eerste halve finale in en tegen Hellevoetsluis met 1-3. De return in Leiderdorp tussen RCL en Hellevoetsluis vindt ook dinsdag 23 mei plaats.

Karakteristieken DoCoS-ARC 1-2. 47. Maarten Reijneveld 0-1, 90+3. Maarten Reijneveld 0-2, 90+4. Danny Maaskant 1-2.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Joshua Overvliet (79. Kars Bisschop), Danny Maaskant, Tijn van Meegen, Michael van Voorthuijzen, Melvin Zweistra (28. Roy Elkerbout), Simon Jouby Sven Ravensbergen, Mitchel Klein, Tim Gonlag, Nils Slingerland (74. Melvin van Gent).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq