DoCoS verliest onnodig bij Te Werve

DoCoS heeft de uitwedstrijd bij Te Werve onnodig verloren. Na een 2-1 ruststand werd het in diep in blessuretijd 4-2.

LEIDEN, 3 november 2018 – DoCoS heeft bij Te Werve een onnodige 4-2 nederlaag geleden. De Rijswijkse degradant bleek niet zo goed als twee jaar geleden toen Te Werve met vlag en wimpel kampioen van de tweede klasse werd. Toen had DoCoS niets in te brengen. Deze keer had DoCoS niet alleen in gedeelten van de eerste helft het initiatief, maar drukte DoCoS de thuisploeg de hele tweede helft vast op eigen helft.

DoCoS en Te Werve waren in de eerste helft twee ploegen die aan elkaar waren gewaagd. Te Werve was vaker in de aanval en regelmatig dreigend ook en vooral door slordigheden in het spel van DoCoS. Dat leidde na ruim een kwartier tot de openingstreffer van Jordi Mulder. DoCoS rechtte de rug en drong de thuisclub onmiddellijk terug en had binnen een paar minuten de stand weer gelijk getrokken. Aanvoerder Simon Jouby gaf de bal uitstekende mee in de diepte op de opkomende Bilal Karasahin. Deze gaf de bal strak voor waar de inlopende Ronnie de Roode de bal in de touwen werkte: 1-1.

Pas in de slotfase van de eerste helft legde DoCoS opnieuw een prima aanval op de mat, waarbij de bal voor kwam maar helaas voor DoCoS kon de inzet van Mitchel Klein door Te Werve-doelman Veerman worden gekeerd. Het venijn zat in de staart in een fase waarin DoCoS met tien man speelde omdat Adam Atif geblesseerd was geraakt. Eerst had DoCoS geluk, toen de bal op de paal kaatste en vervolgens in de handen van doelman Joris van Harmelen terecht kwam. Kort daarna, in blessuretijd, waren de Rijswijkse aanvallers alerter dan de DoCoS-verdediging. Uit een hoekschop mocht een van de Te Werve-aanvallers de bal op de lat schieten, waarna de terugspringende bal door de inlopende Jael Paas werd binnengekopt: 2-1.

Offensief

Na rust leek Te Werve beter uit de kleedkamer te komen, maar gelukkig voor DoCoS ging de bal voorlangs. Daarna was het DoCoS wat de klok sloeg. Te Werve werd teruggedrongen en vastgezet op eigen helft. DoCoS kwam steeds dichter bij de gelijkmaker. Ronnie de Roode schoot de bal in vrije positie nipt voor langs en Chris van Empel liet een vrije kopkans onbenut. En dus scoorde Te Werve aan de andere kant bij een van de spaarzame uitbraken. De Rijswijkers profiteerden effectief van onvoldoende scherp verdedigen en Mulder prikte raakt voor 3-1, een doelpunt tegen de verhoudingen in.

DoCoS legde zich niet neer bij deze tegenslag en rechtte de rug. Na een overtreding op Ronnie de Roode op de rand van de zestien ontfermde Mitchel Klein zich over de toegekende vrije trap. Klein schoot de bal op onberispelijke wijze langs de muur en buiten bereik van doelman Veerman in het doel: 3-2. DoCoS voelde dat een gelijkspel er toch in zat, hield Te Werve onder druk, kwam weliswaar niet tot uitgespeelde kansen maar had meerdere goede mogelijkheden, via De Roode, Karasahin en Armitage om met gerichte schoten raak te prikken. Het vizier stond echter niet scherp genoeg dan wel doelman Veerman was een sta-in-de-weg.

In de vijf minuten blessuretijd hield DoCoS lang uitzicht op de gelijkmaker. Eerst miste Te Werve via Koppelaar een kans op de beslissing en daarna dwong Ronnie de Roode met een schot van afstand doelman Veerman tot een uiterste redding. Het doek viel definitief bij een laatste hoekschop van DoCoS waar iedereen voor het Rijswijkse doel was, inclusief doelman Van Harmelen. In plaats van een laatste kans voor DoCoS sloeg Te Werve in de tegenstoot toe via Kusters die de bal in het doel liet rollen voordat doelman Van Harmelen terug was.

Rechterrijtje

DoCoS zakt door de onnodige nederlaag bij Te Werve van het linker- naar het rechterrijtje. DoCoS gaat van de zevende naar de negende plaats, want wordt niet alleen gepasseerd door Te Werve maar ook door Valken ’68 (dat 1-1 speelde tegen DSO, en op doelsaldo een plek beter dan DoCoS). Komende zaterdag is er geen competitievoetbal in de tweede klasse C. Daarna speelt DoCoS twee keer thuis. Eerst tegen HVC ’10 dat vijfde staat en vandaag gelijk speelde tegen koploper UVS (1-1), en daarna tegen de stadgenoot die op 17 november tegen Voorschoten ’97 de eerste periodetitel kan binnenhalen.

Karakteristieken

Te Werve – DoCoS 4-2 (2-1). 17. Mulder 1-0, 19. Ronnie de Roode 1-1, 45+1. Paas 2-1, 73. Mulder 3-1, 79. Mitchel Klein 3-2, 90+4. Kusters 4-2.

Opstelling: Joris van Harmelen, Bilal Karasahin, Michael van Voorthuizen, Pieter Maat, Rowin Peet (52. Chris van Empel), Simon Jouby (59. Lars de Ridder), Adam Atif (45+1. Joshua Overvliet), Sean Armitage, Luc Quellhorst, Mitchel Klein, Ronnie de Roode.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq