DoCoS verliest op effectiviteit van ESTO

LEIDEN, 3 december 2022 – DoCoS heeft zich in het duel tegen koploper ESTO gerevancheerd voor het matige optreden bij EMM ’21. Helaas stond DoCoS ook nu weer met lege handen omdat omdat koploper ESTO veel effectiever was: 1-3.

Vanwege het WK-achtste finaleduel van Nederland tegen Verenigde Staten was de aftrap van de ontmoeting met koploper ESTO vervroegd naar half twee. Wie gedacht had dat DoCoS dit keer zichzelf niet meteen in de vingers zou snijden kwam na een paar minuten bedrogen uit. De eerste de beste aanval van de bezoekers uit Bodegraven leverde een doelpunt op: voorzet vanaf rechts en daarna kreeg linkerspits Bos alle ruimte en tijd om de bal met een fraaie krul in de rechterbovenhoek te schieten: 0-1. Het zou toch niet weer zo’n middag worden..

Gedreven

DoCoS ging niet bij de pakken neer zitten. Integendeel DoCoS reageerde direct. Er was een schitterende reflex nodig van de ESTO-doelman om na een prima Leidse aanval Sipan Khalid van de gelijkmaker af te houden. Niet lang daarna werd het wel gelijk. De bal kwam uit een goed genomen hoekschop bij Chris van Empel die bekwaam afrondde: 1-1. En vervolgens kreeg Tycho Douwes een open kans op een Leidse voorsprong, maar de jonge gedreven spelende middenvelder was te wild in de afronding en schoot de bal hoog over.

Effectiviteit

De bezoekers, dat moet worden vermeld, werden er niet koud of warm van. Als een echte koploper bleven ze bij de les en kwamen toch weer op voorsprong. Eerst werkte de DoCoS-defensie de bal onvoldoende goed weg, waarna de afvallende bal vanaf de rand van de zestien in de hoek werd geschoten. Daarna was er een knullige situatie op het middenveld waarbij de bal voor DoCoS een paar keer verkeerd viel en ESTO vliegensvlug de linkerspits in stelling bracht. Die schoot de bal voor het doel waar opnieuw Bos, vrijstaand, de bal binnenschoot: 1-3.

Fanatiek

In het tweede bedrijf werd het verschil in effectiviteit tussen DoCoS en ESTO onderstreept. Doelman Mitchel van Abswoude hoefde eigenlijk geen enkele keer in actie te komen, want een onder leiding van Dylan Victory en Tycho Douwes fanatiek spelend DoCoS zat er telkens bovenop. Vrijwel de hele tweede helft dicteerde DoCoS het spel op de helft van ESTO die niet in de war raakten van de Leidse aanvallen.

Slordig

Bovendien hadden de bezoekers het geluk dat DoCoS slordig met zijn kansen omsprong. Martijn Guijt miste een open kans en schoot in volledig vrije positie, beide keren na goede Leidse aanvallen, de bal tegen de lat. De bal, uit een kansrijke vrije trap van Mitchel Klein, zoefde over de lat. De bal, uit een leep ver schot van invaller Sandja Gajadien, viel niet in de kruising maar tegen de lat. De bal uit een schot van de vrijgespeelde Sipan Khalid werd goed gepareerd door de ESTO-doelman. En zo verlieten de bezoekende koploper na het laatste fluitsignaal juichend het veld af en droop DoCoS teleurgesteld af.

Twaalfde plek

DoCoS blijft door de 1-3 nederlaag tegen koploper ESTO op de twaalfde plaats, een klassering die aan het einde van het seizoen directe degradatie naar de derde klasse betekent. De afstand tot de veilige achtste plek – want de nummers 9, 10 en 11 komen in de tombola van de nacompetitie om behoud terecht – is gegroeid van drie tot vijf punten.

DoCoS gaat komende zaterdag op bezoek bij nummer vier ASC in Oegstgeest dat deze competitieronde met 0-2 won bij het taaie RVC ’33 in Reeuwijk.

Karakteristieken

DoCoS – ESTO 1-3 (1-3). 3. 0-1. Wouter Jan Bos, 12. 1-1. Chris van Empel, 27. 1-2. Lars Verheul, 33. 1-3. Wouter Jan Bos.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Milan Flippo, Michael van Voorthuizen, Iljes Amine (73. Sandjai Gajadien), Rowin Peet, Dylan Victory (83. Thaimu Daramy), Mitchel Klein, Tycho Douwes (59. Daan Hoogbruin), Sipan Khalid, Chris van Empel, Martijn Guijt.  

 

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq