DoCoS vermorzelt CVC Reeuwijk

DoCoS heeft zijn eerste thuiszege van het seizoen te pakken. De bezoekers van CVC uit Reeuwijk werden met 8-1 van de kunstgrasmat in sportpark De Mors gespeeld.

LEIDEN, 9 december 2017 – DoCoS heeft op ondubbelzinnige wijze de eerste thuisoverwinning geboekt. In het duel dat gewonnen moest worden, speelde DoCoS de bezoekers van CVC Reeuwijk met maar liefst 8-1 van de kunstgrasmat. DoCoS verlaat daardoor de twaalfde plaats en heeft weer aansluiting bij het grote veld van middenmoters.

Een getergd DoCoS kwam tegen CVC Reeuwijk furieus uit de startblokken. Binnen een minuut kreeg debutant Enno van Wieringen de kans om de score te openen, maar de jongeling schoot de bal voorlangs. Kort daarna was het wel raak: Lars de Ridder trof doel. En nog voor de eerste vijf minuten voorbij waren had De Ridder een tweede treffer gemaakt. DoCoS nam daarna even wat gas terug, liet zich wat terugzakken waardoor CVC de gelegenheid kregen om terug in de wedstrijd te komen. Maar na een dikke twintig minuten was het spel beslist. Met een rake kopbal maakte Chris van Empel aan alle, mogelijke ambities van de bezoekers een einde: 3-0. DoCoS had de les van het duel dat CVC vorige week bij stadgenoot UVS speelde goed in de oren geknoopt: toen kwam CVC tot drie keer toe terug van een achterstand om met 3-3 uit de Kikkerpolder te vertrekken. De beide doelpuntenmakers, Chris van Empel en Lars de Ridder, deden er nog voor rust een doelpuntje bij waardoor halverwege de teller op 5-0 stond.

Direct na de hervatting ging DoCoS door met waar de ploeg voor rust mee bezig was: doelpunten maken. Simon Jouby zorgde voor 6-0 en uit een strafschop maakte Chris van Empel er een zevenklapper van: 7-0. De wedstrijd was toen al lang gespeeld toen de bezoekers nog een eretreffer maakten. Het slotakkoord, waardoor de marge toch weer op zeven doelpunten kwam, werd verzorgd door Chris van Empel die zijn vierde treffer in dit duel liet noteren: 8-1.

Grootste zege

De 8-1 overwinning tegen CVC is een verbetering van de grootste zege van DoCoS in de tweede klasse: vorig seizoen behaalde DoCoS tegen Lyra een zege van 4-0. De grootse zege van DoCoS in het zaterdagvoetbal blijft de 13-1 zege tegen Oosterheem in het seizoen 2013-2014 in de derde klasse.

DoCoS klimt naar 11e plaats

DoCoS klimt door de zege tegen CVC van de twaalfde naar de elfde plaats en maakt tevens een einde aan een serie van drie opeenvolgende nederlagen. DoCoS houdt aansluiting met de forse middenmoot die wordt aangevoerd door nummer vijf Honselersdijk dat vier punten meer heeft dan DoCoS en vandaag verraste met een gelijkspel bij nummer twee Lugdunum. Het kalenderjaar sluit DoCoS zaterdag af met een bezoek aan titelfavoriet Valken ’68, dat na de nederlaag bij SVC ’08 tegen DoCoS moet winnen om koploper Die Haghe in het zicht te houden.

Karakteristieken

DoCoS – CVC Reeuwijk 8-1 (5-0). 2. Lars de Ridder 1-0, 4. Lars de Ridder 2-0, 21. Chris van Empel 3-0, 35. Chris van Empel 4-0, 39. Lars de Ridder 5-0, 48. Simon Jouby 6-0, 53. Chris van Empel 7-0 (penalty), 60. CVC 7-1, 74. Chris van Empel 8-1.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen (65. Nils Slingerland), Danny Maaskant, Pieter Maat, Rowin Peet, Tijn van Meegen, Simon Jouby (51. Sven Ravensbergen), Joshua Overvliet, Lars de Ridder, Chris van Empel en Enno van Wieringen (73. Jorrit Bouwmans).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq