DoCoS verslaat DVO’32 in 1e ronde nacompetitie

LEIDEN – DoCoS heeft de eerste ronde van de nacompetitie overleefd. Thuis tegen derdeklasser DVO ’32 won DoCoS na verlenging met 2-1. Zaterdag speelt DoCoS in de tweede ronde van de nacompetitie uit bij derdeklasser Victoria ’04 dat als tweede eindigde in de derde klasse D. De winnaar gaat door naar de derde ronde van de nacompetitie.

DoCoS kwam goed uit de startblokken maar verzuimde in de eerste tien minuten twee uitstekende kansen te benutten. Chris van Empel kwam te laat en Milan Flippo vond de Vlaardingse keeper op zijn weg. DoCoS viel daarna terug. De bezoekers op hun beurt kwamen niet verder dan wat speldenprikken. De gevaarlijkste Vlaardingse aanvaller Floris Keizerwaard tekende vlak voor rust voor de openingstreffer.

Beste fase

Direct na rust had DoCoS zijn beste fase. Er ontstond een ware belegering van het Vlaardingse doel. DoCoS zette DVO’32 met de rug tegen de muur. En was al snel bij de gelijkmaker. Mo Gassama begon met een prachtige actie en zag dat de bal uit zijn schot op het nippertje door een van de zwartgehemde verdedigers uit het doel werd geschoten. Danny Disseveld zag de bal uit zijn vlammende schot gekeerd worden door doelman Ian Slagboom. Het Leidse kwartiertje werd afgesloten met een prachtige passeeractie en scherpe voorzet van de bal door Mitchel Klein, waarna Sjors Hermsen de bal in het doel werkte: 1-1.

Verlenging

DoCoS viel daarna terug, ontsnapte aan een nieuwe achterstand maar Kenneth Maaskant bracht redding. Twee pogingen uit een vrije trap van dezelfde Kenneth Maaskant leverde geen succes op. En omdat DoCoS noch DVO het net wist te vinden, moest er verlengd worden.

Matchwinnaar

De beste kans voor de bezoekers was halverwege de eerste verlenging. Calvin Barkmeijer kapte de bal knap vrij en schoot de bal vervolgens in vrije positie rechtdoor op het doel, maar doelman Mitchel van Abswoude was paraat en pakte de bal klemvast. Een derde vrije trap voor Kenneth Maaskant luidde de beslissing in. Dit keer was het raak: 2-1. In de tweede verlenging hield DoCoS de controle, deed te weinig met de ruimte die door de oprukkende Vlaardingers werd geboden maar kwam niet meer in de problemen. Daardoor mocht DoCoS en de ruim opgekomen Leidse aanhang bij het laatste fluitsignaal juichen.

Tweede ronde

DoCoS speelt in de tweede ronde van de nacompetitie zaterdag 3 juni uit bij Victoria ’04 in Vlaardingen. Negen teams uit de tweede en derde klasse spelen om 1 plek volgend seizoen in de tweede klasse. Om klassebehoud te realiseren moet DoCoS nog drie keer winnen.

Karakteristieken

DoCoS – DVO ’32 2-1 (na verlenging). 39. 0-1. Floris Keizerwaard, 60. 1-1. Sjors Hermsen, 105. 2-1. Kenneth Maaskant.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuijzen, Kenneth Maaskant, Danny Disseveld (97. Mike Filippo), Mitchel Klein, Tygo Groen, Mo Gassama (53. Mark de Vink), Sjors Hermsen, Milan Flippo, Chris van Empel, Martijn Guijt.

 

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq