DoCoS verslikt zich in hekkensluiter Zevenhoven

LEIDEN – DoCoS heeft zichzelf een koude douche bezorgd door tegen hekkensluiter Zevenhoven te verliezen: 0-2. De nederlaag was terecht omdat DoCoS in de eerste helft dacht dat de punten vanzelf zouden komen. DoCoS blijft op een nacompetitieplek om behoud en zag de concurrenten in de strijd om direct lijfsbehoud allemaal verder weglopen.

DoCoS begon ongeconcentreerd, slordig en zonder pit aan het belangrijke duel tegen hekkensluiter Zevenhoven, dat bij de aftrap op tien punten achter DoCoS stond. DoCoS leek met zijn hoofd nog in de wolken, nagenietend over het door jan en alleman geprezen gelijkspel, vorige week, bij koploper Koudekerk. Zevenhoven mocht het initiatief nemen, terwijl DoCoS de indruk wekte dat de punten vanzelf zouden komen.

Ongeloof

Toen de eerste 45 minuten gespeeld waren, stond DoCoS op 0-2. Eerst werd de bal uit een scherp genomen hoekschop vlak voor het doel min of meer per ongeluk door Robert Mooren in het doel gelopen. DoCoS stond erbij en keek er na. De tweede treffer was het gevolg van Leids balverlies op het middenveld waarna Zevenhoven snel en kundig omschakelde, de bal naar links speelde, een prima voorzet waarna de vrijgelaten Nick Mooren de bal onberispelijk binnen schoot. Tot verbijstering en ongeloof van DoCoS: hoe kon het toch dat de hekkensluiter op voorsprong kwam en zelfs deze wist te verdubbelen?

Drievoudige wissel

De teleurstellende eerste helft werd aangegrepen voor een dubbele wissel die uitmondde in een drievoudige wissel. Doelman Mitchel van Abswoude die in het eerste kwartier aan het hoofd was geraakt, kon niet verder spelen. Een verjongd DoCoS – want drie dertigers verruilden hun positie met een drietal jongelingen – trok vol energie ten strijde. De elf roodwitten deden hun uiterste best om de opgelopen schade te repareren.

Wel kansen

DoCoS speelde met meer snelheid en gedrevenheid, alleen het zat de ploeg niet mee. Quendrim Gashi zag tot twee keer toe dat de bal bij een poging, met een schot van afstand, door de Zevenhovense doelman Jordy Aartman uit het doel werd getikt. Martijn Guijt vond ook – in vrije positie – Aartman op zijn weg. Invaller Johan van Schie zag de bal uit een schot van afstand net naast gaan, terwijl een andere invaller, linkspoot Enno van Wieringen, diverse keren de bal met mooie voorzetten voor het doel bracht, helaas zonder het gewenste resultaat.  

Knappe reddingen

DoCoS bleef tot het einde toe gaan voor de aansluitingstreffer en kon dat ook doen omdat de bezoekers wel twee kansen kregen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar beide keren de weg energiek werd versperd. Iljes Amine voorkwam met een prima sliding dat Nick Mooren de bal in een leeg doel kon schuiven. Invaller-doelman Bram van Bohemen voorkwam dat de van stal gehaalde routinier Marco Pellegrom, doelpuntenmaker uit de kampioensploeg van Zevenhoven van vorig seizoen, de bal in vrije positie in het Leidse doel schoot.

Twaalfde plek

DoCoS blijft door de nederlaag tegen hekkensluiter Zevenhoven op de twaalfde plaats, dat evenals de elfde (Altior, dat vandaag bij ASC verloor) en de tiende (RVC ’33, dat vandaag van nummer BSC ’68 won) plaats aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent.

Negen punten

De achterstand op de veilige negende plaats (Zwammerdam, dat vandaag verraste met winst op Soccer Boys) is gegroeid naar negen punten. En omdat ook nummer acht ASC won bij Altior lijkt direct lijfsbehoud ineens ver achter de horizon verdwenen.

Lugdunum

De voorsprong van DoCoS op de dertiende plaats, die directe degradatie betekent naar de vierde klasse, blijft vijf punten omdat nummer dertien Lugdunum vandaag bij RKDES verloor.

Inhalen

DoCoS speelt komende Paaszaterdag een inhaalwedstrijd bij nummer negen Zwammerdam. Na de teleurstellende prestatie van vandaag lijkt een noodzakelijke zege in Zwammerdam een vrijwel onmogelijke opgave. Zwammerdam is bovendien in goeden doen want gaat fier aan kop in de derde periode, als enige ploeg met de volle winst uit twee duels. Aanvang van het duel in Zwammerdam is zaterdag 30 maart 2024 om 14.30 uur.

Karakteristieken

DoCoS – Zevenhoven 0-2 (0-2). 21’ 0-1. Robert Mooren, 41’ 0-2. Nick Mooren.

Opstelling: Mitchel van Abswoude (46. Bram van Bohemen), Michael van Voorthuizen, Kenneth Maaskant (46. Johan van Schie), Iljes Amine, Mike Filippo (46. Enno van Wieringen), Martijn Guijt, Tycho Douwes, Quendrim Gashi, Tygo Groen, Jesse Dingjan, Sjors Hermsen.

 

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq