DoCoS vraagt spoedoverleg over rubber in kunstgras

DoCoS heeft de gemeente Leiden, verhuurder van de voetbalvelden, om spoedoverleg gevraagd over de gezondheidsrisico’s van het spelen op met rubberingestrooid kunstgras.

LEIDEN, 7 oktober 2016 – DoCoS heeft de gemeente Leiden om spoedoverleg gevraagd over de mogelijke gezondheidsrisico’s bij het spelen op rubberkunstgras. Aanleiding voor dat verzoek is de uitzending van Zembla van afgelopen woensdag over de mogelijke gezondheidsrisico’s die het sporten op met rubberen korrels ingestrooide kunstgrasvelden met zich mee zouden brengen. DoCoS heeft daarover vandaag ook een brief ontvangen van de gemeente Leiden, de verhuurder van de kunstgrasvelden.

Voorzitter Jasper van Marwijk heeft de leden vandaag per brief geïnformeerd over de stand van zaken:

Beste leden,

Afgelopen woensdag 5 oktober 2016 is op televisie in de uitzending van Zembla aandacht besteed aan de mogelijke gezondheidsrisico’s die het sporten op met rubberen korrels ingestrooide kunstgrasvelden met zich mee zouden brengen.

Na afloop van deze uitzending ontstonden er veel vragen.Daarom hebben wij de gemeente, de verhuurder, vragen gesteld over de gezondheidsrisico’s m.b.t. onze eigen kunstgrasvelden en wij hopen snel antwoorden te krijgen.

Tevens hebben wij om spoedoverleg gevraagd met de betreffende verantwoordelijke binnen de gemeente.

Het bestuur van rksv DoCoS wil de leden op kunstgrasvelden laten sporten die geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen en die 100% veilig zijn.

Wij houden u op de hoogte.

Met vriendelijke groeten,

Jasper van Marwijk

Voorzitter rksv DoCoS

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq