DoCoS wint bij Victoria en in halve finale nacompetitie

VLAARDINGEN/LEIDEN – DoCoS heeft in de tweede ronde van de nacompetitie om behoud van het tweede klasserschap met 1-3 gewonnen bij Victoria ’08 in Vlaardingen. DoCoS plaatst zich daarmee voor de halve finale van de nacompetitie. Tegenstander is dan voor eigen publiek in Leiden derdeklasser Meeuwenplaat uit Rotterdam-Hoogvliet dat na strafschoppen in Voorburg tweede klasser Wilhelmus veroordeelde tot degradatie naar de derde klasse.

DoCoS begon slecht aan de tweede ronde van de nacompetitie om lijfsbehoud. Uit bij derdeklasser Victoria ’08, op sportpark Broekpolder in Vlaardingen, stond DoCoS na een paar minuten al met 1-0 achter. Slordig uitverdedigen leidde tot een voorzet vanaf de Vlaardingse linkerkant en de goed springende lange Vlaardingse spits Jelle Blankesteijn kopte de bal tegendraads in de bovenhoek: 1-0.

Heft in handen

DoCoS werd gedwongen om te achtervolgen en nam al snel het initiatief. Er kwamen mogelijkheden voor Tygo Groen en Sipan Khalid maar de bal miste in beide gevallen de goede richting. DoCoS was meer aan de bal, bouwde de aanvallen ook verzorgder op maar moest waakzaam zijn voor de lange ballen op de snelle Vlaardingse spitsen.

Op slag van rust

DoCoS kreeg gaandeweg steeds meer grip op de wedstrijd en in feite was het wachten op de Leidse gelijkmaker. Die viel op een belangrijk moment. Vlak voor rust kreeg de altijd ijverige Sjors Hermsen de bal en hij gaf een uitstekende voorzet. De Vlaardingse doelman verkeek zich op de snelheid van de bal en Sipan Khalid sprong op het juiste moment omhoog en kopte de bal beheerst onder de lat tegen de touwen: 1-1. DoCoS voelde dat er meer in zat, maar een tweede treffer bleef in de ruime blessuretijd van de eerste helft uit.

Voorsprong

Met de wind mee kreeg DoCoS direct na rust als eerste de kans op een nieuwe treffer. De bal uit de vrije trap van Kenneth Maaskant ging echter net naast de verkeerde kant van de paal. Dezelfde Maaskant voorkwam direct daarna dat een goede Vlaardingse aanval een doelpunt opleverde. Toen Jur de Visser vrij kon uithalen gooide Maaskant zich in de baan van het schot en voorkwam daarmee een bijna zekere nieuwe Vlaardingse voorsprong. Een prima aanval van DoCoS betekende kort daarna de Leidse voorsprong. Mitchel Klein gaf een mooie dieptepass van de bal op Sipan Khalid. De spits was niet zelfzuchtig en legde bal breed waarna Martijn Guijt DoCoS naar de voorsprong schoot: 1-2.

Beslissing

Na de Leidse tweede treffer begon Victoria ’04 minder beduusd te voetballen en durfde massaler naar voren te trekken. Gevaarlijke kansen leverde dat niet op. Integendeel, DoCoS was en bleef de beter voetballende ploeg, benutte de ontstane ruimte en kreeg diverse mogelijkheden en kansen via onder meer Enno van Wieringen, Mitchel Klein en Dylan Victory. De definitieve beslissing werd ingeluid door een verre uittrap van de bal door doelman Mitchel van Abswoude. De bal werd door een Vlaardingse verdediger verkeerd beoordeeld, waarna Sipan Khalid de bal een keer liet stuiten en vervolgens met een fraai boogschot in de kruising schoot: 1-3.

Halve finale

DoCoS plaatst zich door de winst bij Victoria ’08 voor de halve finale van de nacompetitie. Komende zaterdag 10 juni speelt DoCoS voor eigen publiek tegen derdeklasser Meeuwenplaat uit Hoogvliet dat op doelsaldo gelijk eindigde met Victoria ’08 en vandaag verraste door met strafschoppen te winnen bij tweedeklasser Wilhelmus. De winnaar van het duel tussen DoCoS en Meeuwenplaat speelt op 17 juni op neutraal terrein tegen de winnaar van de andere halve finale tussen tweedeklasser Hillegersberg en derdeklasser Zwarte Pijl, beiden uit Rotterdam, om 1 plek in de tweede klasse. Voor lijfsbehoud moet DoCoS dus nog twee keer winnen.

Matchwinnaar

Man van de wedstrijd (twee doelpunten, een voorzet) en matchwinnaar Sipan Khalid over de winst bij Victoria ’04.

Karakteristieken

Victoria ’04 – DoCoS 1-3 (1-1). 2. 1-0. Jelle Blankesteijn, 42. 1-1. Sipan Khalid, 55. 1-2. Martijn Guijt. 83. 1-3. Sipan Khalid.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuijzen, Kenneth Maaskant, Danny Disseveld (68. Mike Filippo), Mitchel Klein, Dylan Victory (85. Tijn van Meegen), Tygo Groen (78. Milan Flippo), Enno van Wieringen, Sjors Hermsen, Sipan Khalid, Martijn Guijt (85. Chris van Empel).

 

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq