DoCoS wint krap van hekkensluiter TAVV

LEIDEN, 19 november 2022 – DoCoS heeft de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter TAVV gewonnen met de kleinst mogelijke marge. Matchwinnaar was aanvoerder Rowin Peet. DoCoS ontsnapte in de slotfase aan een onterecht gelijkspel.

Voor DoCoS was het vandaag een wedstrijd die gewonnen moest worden. Op bezoek kwam hekkensluiter TAVV uit Ter Aar. Winst was noodzakelijk voor DoCoS om de aansluiting met de middenmoot te houden.

Combinatie

DoCoS had in de beginfase al snel op voorsprong kunnen komen maar spits Chris van Empel lukte het niet om de bal in het Ter Aarse doel te doel te krijgen. DoCoS was de betere ploeg en had voor rust al duidelijk afstand moeten nemen. Het bleef, bij één fraaie treffer van aanvoerder Rowin Peet, die de aanval zelf opzette en na een dubbele combinatie met Chris van Empel en Dylan Victory de bal langs de doelman van de bezoekers schoot in het doel: 1-0. Tycho Douwes kreeg daarna een prima kans op een tweede treffer, maar zonder succes.

Dubbel geel

Na rust werden de spelverhoudingen verstoord doordat al na een kleine twintig minuten middenvelder Dylan Victory tegen een tweede gele kaart aanliep en het veld moest verlaten. Daardoor was het zoeken en puzzelen, had DoCoS zeker meer kunnen en moeten scoren maar deed dat niet ondanks het ondertal niet. DoCoS mocht daarom stevig in de handen knijpen toen in de laatste minuut een aanval van de bezoekers zonder succes bleef. De bal ging op de paal, buiten bereik van doelman Mitchel van Abswoude.

Twaalfde plek

DoCoS blijft door de nipte maar oh, zo belangrijke zege tegen hekkensluiter TAVV op de twaalfde plaats, een klassering die aan het einde van het seizoen directe degradatie betekent. Dat de krachtsverhoudingen gering zijn in de tweede klasse D toonden de uitslagen, want niet alleen nummer twaalf DoCoS maar alle ploegen die op de plekken 7 tot en met 11 stonden pakten de volle winst. Van top-6 was de nieuwe nummer twee Esto de enige die een puntje pakt, bij nummer voorlaatst Kagia (2-2).

Eerste periodetitel 

Koploper Alphia pakte de eerste periodetitel ondanks de ruime 3-0 nederlaag bij Legmeervogels, waar Esto – dat als enige ploeg uit de top-zes een puntje pakte, bij nummer voorlaatst Kagia – en RCL, dat bij Foreholte verloor, niet van wisten te profiteren.

De afstand van DoCoS tot de veilige achtste plek – de nummers 9, 10 en 11 spelen nacompetitie om behoud – bedraagt twee punten; de achterstand op koploper Alphia is zes punten.

Beste verdediging

DoCoS gaat zaterdag op bezoek bij EMM’21 in Roelofarendsveen, dat vandaag bij RVC ’33 verloor: 1-0. EMM’21 is de ploeg met de beste verdediging in de tweede klasse D met slechts acht tegentreffers in acht wedstrijden.

Karakteristieken

DoCoS – TAVV 1-0. 27. 1-0. Rowin Peet.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Milan Flippo, Kenneth Maaskant, Iljes Amine, Rowin Peet, Mitchel Klein, Tycho Douwes, Dylan Victory, Sipan Khalid (80. Sjors Hermsen), Chris van Empel, Martijn Guijt (60. Daan Hoogbruin).  

 

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq