DoCoS wint met ruime cijfers van Lyra

DoCoS heeft de thuiswedstrijd tegen Lyra uit De Lier met ruime cijfers gewonnen: 4-0.

Leiden, 25 maart 2017 – DoCoS heeft de thuiswedstrijd tegen Lyra uit De Lier met ruime cijfers gewonnen: 4-0. De overwinning was verdiend omdat DoCoS beter om ging met zijn kansen terwijl de bezoekers scherpte miste voor het doel van doelman Van Abswoude. DoCoS staat gedeeld derde samen met Valken ’68 met een punt achterstand op nummer twee RCL.

De eerste helft van DoCoS tegen Lyra kende eigenlijk een hoogtepunt: het openingsdoelpunt van Tijn van Meegen. De jonge DoCoS-middenvelder kopte de bal in na een voorzet van Melvin van Gent. Voor Van Meegen, afkomstig uit de eigen DoCoS-jeugdopleiding, was het zijn eerste officiele doelpunt in het eerste team van DoCoS. Van Meegen stond na rust ook aan de basis van de tweede treffer. Hij veroverde de bal en zette met een fraaie dieptepass Melvin van Gent in vrije positie. Van Gent kapte een verdediger en de keeper uit waarna hij de bal in het doel schoof.

Deze tweede treffer nekte het verzet van de gasten uit De Lier die een paar weken geleden nog met een 2-2 puntendeling vertrokken bij RCL in Leiderdorp. De bezoekers hadden zeker ook in de eerste helft hun kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Na rust probeerde Lyra met alle kracht alsnog de achterstand weg te werken maar liep zich vast in de DoCoS-defensie. DoCoS op zijn beurt, dat in de eerste helft af en toe met kunst- en vliegwerk overeind bleef, was na rust continu gevaarlijk met snelle uitbraken.

Het pleit werd na de tweede DoCoS-treffer snel definitief beslecht. Eerst schoot Oktay Gezici de bal op de paal maar uit de daaropvolgende aanval kwam de bal weer bij Gezici die binnen de zestienmeter werd vastgehouden. De toegekende strafschop werd door Gezici zelf doeltreffend ingeschoten: 3-0.

In het laatste kwartier kreeg Lyra diverse mogelijkheden om de score een dragelijker aanzien te geven, maar de bal vloog alle kanten uit behalve en gelukkig voor DoCoS niet op het doel. DoCoS op zijn beurt probeerde het af en toe te mooi, maar sloeg in blessuretijd nog een keer toe door Gezici die een door hem zelf opgezette aanval keurig afrondde: 4-0.

DoCoS gedeeld derde

DoCoS blijft op een gedeelde derde plaats samen met Valken ’68 (dat met 0-1 won bij CWO) en nadert nummer twee RCL (1-1 gelijk bij VDL in Maassluis, de komende tegenstander van DoCoS) tot op een punt. Koploper Te Werve loopt verder uit na de 1-4 zege bij Honselersdijk en is bijna buiten bereik (zes punten los), tenzij Valken ’68 zaterdag de koploper beentje weet te lichten.

Karakteristieken DoCoS-Lyra 4-0 (1-0). 25. 1-0 Tijn van Meegen, 63. 2-0 Melvin van Gent, 70. 3-0 Oktay Gezici, 90+3. 4-0 Oktay Gezici.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Joshua Overvliet, Michael van Voorthuijzen, Danny Maaskant, Rowin Peet (59. Oktay Gezici), Tijn van Meegen, Melvin Zweistra (55. Mitchel Klein), Roy Elkerbout, Melvin van Gent, Chris van Empel (46. Sven Ravensbergen), Nils Slingerland.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq