DoCoS wint ruim en verdiend bij RVC

LEIDEN, 5 februari 2023 – DoCoS heeft de eerste uitwedstrijd in het nieuwe kalenderjaar, uit bij RVC ’33 in Reeuwijk, ruim en verdiend gewonnen: 1-4.

DoCoS, na de onverdiende nederlaag tegen FC Oudewater, dat inmiddels de nieuwe koploper is, trad als nummer dertien van de ranglijst aan in Reeuwijk-Dorp. In de openingswedstrijd van het seizoen, voor eigen publiek, was DoCoS heer en meester maar verzuimde dat in doelpunten uit te drukken en leed vervolgens door een foutje een nederlaag. De Reeuwijkers hadden voor de aftrap twee punten meer en stonden op de elfde plaats van de ranglijst. Als DoCoS van de directe degradatieplaatsen af wilde komen, moest er in Reeuwijk worden gewonnen.

Openingstreffer

DoCoS dat elke wedstrijd laat zien het duel in handen te willen nemen, maar voor die positieve spelopvatting zichzelf in de laatste duels bij ASC en tegen FC Oudewater niet wist te belonen, kwam dit keer in Reeuwijk na een kwartiertje op voorsprong. Tygo Groen brak de ban waardoor DoCoS al vroeg in goede positie kwam: 0-1. De Reeuwijkers brachten DoCoS niet echt in problemen zodat dat ook de ruststand werd. 

Cruciale minuut

De 55e minuut van de tweede helft bleek achteraf cruciaal. Doelman Stefan van der Meer maakte buiten het strafschopgebied een handsbal en kreeg daarvoor de rode kaart. Tim van de Hoek was zijn vervanger en de eerste actie voor de invaller-doelman was de bal uit het net halen. Want de toegekende vrije trap werd door Kenneth Maaskant verzilverd: 0-2. Nog geen minuut later legde DoCoS de wedstrijd in een definitieve plooi toen Sipan Khalid de Leidse treffer liet aantekenen.

Slotfase

RVC ’33 wist een dik kwartier voor tijd wat terug te doen, maar slaagde er niet in om DoCoS nog echt te verontrusten. Het slotakkoord was deze middag voor Chris van Empel die met de vierde Leidse treffer en zijn tweede competitiedoelpunt de boeken liet sluiten: 1-4.

Directe degradatieplek

DoCoS passeert door de belangrijke zege bij RVC ’33 de Reeuwijkers op de ranglijst en stijgt van de dertiende naar de twaalfde plaats, die aan het einde van het seizoen nog altijd directe degradatie betekent. DoCoS staat in punten gelijk met Foreholte en Legmeervogels en op een punt van Kagia, de drie ploegen die op de nacompetitieplekken staan en die de komende weken de tegenstander van DoCoS zijn. Te beginnen zaterdag voor eigen publiek Legmeervogels dat in deze ronde voor eigen publiek met 2-3 onderuit ging tegen hekkensluiter TAVV, die drie punten minder heeft dan DoCoS. Kortom, de zes ploegen op de directe en indirecte degradatieplaatsen staan binnen vier punten van elkaar en weten dat de veilige achtste plek, die bezet wordt door RCL met 21 punten, voorlopig buiten bereik is.

Karakteristieken

RVV ’33 - DoCoS 1-4 (0-1). 14. 0-1. Tygo Groen, 56. 0-2. Kenneth Maaskant, 56. 0-3. Sipan Khalid, 72. 1-3. Jona van Egmond, 88. 1-4. Chris van Empel.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Milan Flippo (46. Tycho Douwes), Kenneth Maaskant, Iljes Amine, Michael van Voorthuizen (82. Sjors Hermsen), Mitchel Klein, Quendrim Gashi (82. Sandjai Gajadien), Tycho Groen, Sipan Khalid, Chris van Empel, Martijn Guijt (69. Daan Hoogbruin).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq