DoCoS wint verdiend bij ASC

OEGSTGEEST – DoCoS heeft een krappe, maar dik verdiende zege geboekt bij ASC in Oegstgeest. DoCoS toonde veerkracht door een snelle achterstand nog voor rust om te zetten in een voorsprong en gaf dat voordeel niet meer uit handen. DoCoS komt door de zege op een nacompetitieplek.

DoCoS (nummer 13 in de stand voor aanvang van het duel in Oegstgeest) sloot de eerste seizoenshelft af met de ontmoeting bij het vorig jaar ook gedegradeerde ASC in Oegstgeest dat in de middenmoot bivakkeert. Het duel begon met 25 minuten vertraging omdat de scheidsrechter van dienst later dan gepland arriveerde.

Startblokken

DoCoS kwam het beste uit de startblokken. Al in de eerste de beste minuut kwam Jesse Dingjan in schietpositie maar de Leidse middenvelder legde de bal af in plaats van zelf te schieten. Een paar minuten later kwam Dingjan volledig vrij voor de Oegstgeester doelman, had de hoek voor het uit kiezen maar schoot de bal in handen van de doelman.

Domper

DoCoS kreeg voor die gemiste kansen gelijk de deksel op de neus. Want de eerste de beste mogelijkheid voor de thuisclub, uit een vlot gegeven vrije trap waaruit de bal werd verlengd door Victor Schipholt, betekende de 1-0. DoCoS liet echter niet het hoofd hangen en domineerde de wedstrijd.

Twee treffers

DoCoS toonde bovendien veerkracht en kwam nog voor rust op voorsprong. Uit een hoekschop vanaf de rechterkant, halverwege de eerste helft, door de Lars de Ridder schoot de vrijgelaten Quendrim Gashi de bal in de linkerhoek: 0-1. Uit een hoekschop vanaf de andere kant kwam de bal, een kwartier voor rust, terecht bij Sjors Hermsen, die zich knap vrijspeelde en de bal vervolgens in het doel joeg: 1-2. Dat de Leidse voorsprong niet groter was, kwam ook omdat strafschopwaardige overtredingen tegen Chris van Empel en Lars de Ridder geen pingel opleverden.

Hoge ballen

DoCoS kwam in de tweede helft meer onder druk te staan, door de vele lange ballen van de thuisclub. De hoge ballen waren echter een prooi van doelman Mitchel van Abswoude. DoCoS had bovendien goed het oog in het voorspelbare aanvalsspel van de thuisclub. En ook bij een enkele goede en kansrijke aanval was DoCoS alert. Zo greep Quendrim Gashi adequaat in bij een gevaarlijke voorzet vanaf de rechterkant. Bovendien was het een meevaller voor DoCoS dat de thuisclub niets deed met enkele vrije trappen op gevaarlijke plekken. Het strijdlustige DoCoS verzuimde echter de wedstrijd af te maken.

Omschakeling

Naarmate het duel vorderde kwamen er steeds betere mogelijkheden in de omschakeling, waaronder voor Chris van Empel, Jesse Dingjan en Mark Kaptein maar in alle gevallen bleek het Leidse vizier niet goed afgesteld. Bovendien werd ook in deze ronde een strafschopwaardige overtreding tegen de doorgebroken Chris van Empel weggewuifd. Daardoor bleef het spannend tot diep in blessuretijd. De opluchting was daarom groot toen na zes minuten blessuretijd het eindsignaal klonk en de drie punten in de tas gingen, mee naar Leiden.

Nacompetitie behoud

DoCoS stijgt door de zege bij ASC naar de twaalfde plaats, dat is een plaats die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent. Met het duel bij ASC is DoCoS halverwege de competitie: dertien wedstrijden gespeeld, dertien punten.

De voorsprong van DoCoS tot de directe degradatieplekken (plek 13, Lugdunum 10 punten) en Zevenhoven (plek 14, Zevenhoven 7 punten) is drie punten tot stadgenoot Lugdunum dat vandaag van Soccer Boys verloor (1-3).

De achterstand van DoCoS op de veilige negen plaats – plek 10 (RVC ’33), plek 11 (Altior) en plek 12 (DoCoS) betekent aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud – is vier punten: ASC en ESTO beiden 17 punten, met een inhaalwedstrijd beiden nog te goed.

De stand halverwege de competitie is ook aan kop vertekend omdat Koudekerk, Aarlanderveen en Soccer Boys ook nog een duel moeten inhalen. Promovendus Koudekerk is koploper met evenveel punten (23 punten) als Aarlanderveen en BSC’68, dat vandaag bij middenmoter RKDES met 3-1 verloor.

Thuis tegen RKDES

DoCoS begint de tweede seizoenshelft komende zaterdag voor eigen publiek tegen RKDES (plek 6 met 20 punten) uit Kudelstaart. Van deze ploeg werd in de openingswedstrijd van het seizoen met 1-0 verloren, dus DoCoS heeft nog wat goed te maken.

Karakteristieken

ASC - DoCoS 1-2 (1-2). 11’ 1-0. Victor Schipholt, 22’ 1-1. Quendrim Gashi, 32’ 1-2. Sjors Hermsen.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Sjors Hermsen (64. Tycho Douwes), Michael van Voorthuizen, Max Arnoldus (20. Kenneth Maaskant), Mike Filippo, Enno van Wieringen (64. Iljes Amine), Johan van Schie, Quendrim Gashi, Jesse Dingjan, Lars de Ridder (64. Martijn Guijt), Chris van Empel (79. Mark Kaptein).

 

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq