Extra wedstrijdveld op zaterdag voor DoCoS

De gemeente Leiden heeft eind vorige maand een extra wedstrijdveld toegewezen voor verhuur aan DoCoS. DoCoS kan daardoor op zaterdag alle geplande thuiswedstrijden spelen.

LEIDEN, 1 september 2017 – De gemeente Leiden heeft eind vorige week een extra wedstrijdveld toegewezen voor verhuur aan DoCoS. Daardoor kunnen alle thuiswedstrijden die de teams van DoCoS wekelijks spelen allemaal doorgang vinden.

De gemeente Leiden heeft dit besluit genomen na overleg met de competitieleider van de KNVB. Om alle jongens- en meisjesteams, plus seniorenteams hun wedstrijden te kunnen laten spelen in het nieuwe seizoen had DoCoS, door de groei van het aantal spelers, extra wedstrijdruimte gevraagd. De gemeente Leiden is eigenaar van de 7 voetbalvelden en 2 zogeheten halve voetbalvelden in sportpark De Mors, waarvan dus 4 grote voetbalvelden en 1 klein voetbalveld in het gedeelte ligt rondom de kantines van vv Leiden en Rijnland en 3 grote voetbalvelden en 1 klein voetbalveld rondom de kantine van DoCoS.

Verticale programmering

Na het overleg met de KNVB hanteert de gemeente Leiden voor de verhuur van de voetbalvelden in de Mors dat alle voetbalvelden zo optimaal mogelijk gebruikt moeten worden. Dat wil zeggen: wedstrijden zo veel mogelijk per veld in tijd na elkaar plannen en niet langer alle wedstrijden gelijktijdig op het zelfde tijdstip plannen. Dat moet er toe leiden dat elk voetbalveld van ’s morgens vroeg tot eind van de middag wordt gebruikt, de zogeheten verticale programmering.

De gemeente maakte bekend dat het veld naast de Drie Octoberhal in het nieuwe seizoen op zaterdag voor 9 uren (ochtend en middag) te verhuren aan DoCoS. Dit veld heeft DoCoS afgelopen twee seizoenen – om de wekelijkse thuiswedstrijden te kunnen spelen – ook al gehuurd. Met ingang van 2 september kan DoCoS en mogen de teams van DoCoS dus gebruik maken van dit extra veld voor het spelen van thuiswedstrijden.

Besluit

Het bestuur van DoCoS heeft gemerkt uit berichtgeving dat vv Leiden en Rijnland het oneens zijn met het besluit van de gemeente om het betreffende veld te verhuren aan DoCoS. Rijnland en vv Leiden hebben daardoor nog 3 grote en 1 klein voetbalveld beschikbaar op zaterdag voor het spelen van alle thuiswedstrijden van hun teams. Op social media (Facebook) wordt er talrijk en heftig gereageerd op het protest van Rijnland en vv Leiden. “Onze zorg is dat zaterdag alles normaal verloopt maar daar gaan we wel vanuit en wij staan uiteraard altijd open voor overleg en samenwerking” aldus DoCoS-voorzitter Jasper van Marwijk.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq