Feller DoCoS ook effectief tegen Foreholte

LEIDEN, 4 maart 2023 – DoCoS heeft in de strijd om klassenbehoud een belangrijke 4-1 thuiszege behaald tegen Foreholte. DoCoS speelde met veel strijd en toonde zich op belangrijke momenten slagvaardig en effectief; daardoor bleven de belangrijke drie punten in eigen huis.

DoCoS had tegen Foreholte nog wat goed te maken. In Voorhout werd het weerzien met de vaste tegenstander uit de tijd dat DoCoS nog in het zondagvoetbal speelde, een teleurstelling. Een slap spelend DoCoS verloor afgelopen najaar in Voorhout met 2-0 en wist zich ondanks een goede reeks in de laatste weken licht in het nadeel ten opzichte van Foreholte. De bezoekers wonnen vorige week bij de bijna-koploper FC Oudewater en leverde in de beker tegen Westlandia een prima prestatie.

Penalty

DoCoS en Foreholte werden door hun trainers allebei naar voren gedirigeerd, om een overwicht te krijgen. De eerste kansen waren voor DoCoS. Eerst miste Sipan Khalid een goede kopkans, maar na een duwfout tegen Khalid nam de actieve en beweeglijke spits zelf de toegekende strafschop. Hij deed dat onberispelijk: 1-0. De openingstreffer gaf DoCoS extra energie. De bezoekers daarentegen schrokken van deze tegenvaller maar meldde zich vervolgens steeds meer en nadrukkelijker op de Leidse helft.

Vrije trap

DoCoS kwam steeds meer onder druk te staan, moest kansen toestaan, maar sloeg zelf onverbiddelijk toe. Martijn Guijt ontsnapte aan de Voorhoutse defensie en werd buiten het strafschopgebied onreglementair gestopt. De scheidsrechter hield het bij geel – waar rood had gekund, want Guijt was doorgebroken – en een vrije trap. Omdat wachten op het opstellen van de muur niet verplicht is, nam Quendrim Gashi de bal en schoot die raak. Doelpunt! Echter, de scheidsrechter corrigeerde het goedkeuren van de treffer omdat hij de gele kaart eerst had moeten noteren. DoCoS kreeg een herkansing en dit keer schoot Kenneth Maaskant de bal in de rechterbovenhoek. Opnieuw doelpunt! En nu ging het feest wel door: 2-0! Dat was ook de ruststand al mocht DoCoS van geluk spreken dat Boyd Koppe de bal vlak voor de doellijn – na een hoekschop – nog naast het Leidse doel wist te schieten.

Steekpass

Na rust was de eerste, beste kans voor invaller Stan Spies. Doelman Mitchel van Abswoude en de Leidse aanhang zagen de bal uit diens schot rakelings voorlangs het Leidse doel zoeven. Dat gaf de bezoekers moed, maar DoCoS maakte snel korte metten met de aspiraties van Foreholte. Quendrim Gashi had een slimme steekpass, die de Voorhoutse defensie verraste, en Martijn Guijt schoof de bal vervolgens op fraaie wijze in het doel: 3-0.

Mokerslag

De derde Leidse treffer kwam bij de bezoekers als een mokerslag binnen. DoCoS controleerde vervolgens de wedstrijd en kreeg via Tycho Douwes en Martijn Guijt beste kansen op een vierde treffer. Foreholte probeerde het wel maar wist geen bres te vinden in de wilskrachtige Leidse defensie. Pas tien minuten voor tijd kon Swen Veenstra wat terugdoen. Het bleek niet meer dan een oprisping want de boeken konden definitief toe nadat invaller Mo Gassama de bal naar Daan Hoogbruin passte. Hoogbruin kapte zich vervolgens vrij en met een fraaie boogbal tekende hij voor de vierde Leidse treffer: 4-1.

Achtste plek

DoCoS pakt met deze vierde zege op rij drie cruciale punten tegen een directe concurrent in de strijd om weg te komen van de onderste zes plekken (9, 10 en 11 is aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud met 24 teams voor 2 plaatsen, plek 12, 13 en 14 is direct degraderen). DoCoS stijgt door de zege tegen Foreholte naar de gedeelde achtste en negende plek maar passeert ASC, dat vandaag met 2-2 gelijk speelde tegen RCL, op basis van doelsaldo. De afstand tot de twaalfde plaats, die direct degraderen betekent, is gegroeid naar zeven punten.

Donk

DoCoS gaat komende zaterdag op bezoek bij DONK in Gouda en mag laten zien of de mooie serie zeges tegen ploegen uit de degradatiezone ook een vervolg krijgen tegen een team uit het linkerrijtje. DONK staat op de gedeelde derde plaats, maar op basis van doelsaldo zesde. Het verschil tussen nummer zes DONK en nummer acht DoCoS is drie punten. Aftrap in Gouda komende zaterdag om 15 uur.

Karakteristieken

DoCoS – Foreholte 4-1 (2-0). 17. 1-0. Sipan Khalid (penalty), 36. 2-0. Kenneth Maaskant, 55. 3-0. Martijn Guijt, 79. 3-1. Swen Veenstra, 85. 4-1. Daan Hoogbruin.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Milan Flippo (75. Mo Gassama), Kenneth Maaskant, Iljes Amine, Michael van Voorthuizen, Tycho Douwes (72. Sjors Hermsen), Mitchel Klein, Quendrim Gashi, Sipan Khalid, Martijn Guijt, Daan Hoogbruin (86. Jari Remmelzwaal).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq