Finale DoCoS in Delft tegen Hillegersberg

LEIDEN – DoCoS strijdt in de finale van de nacompetitie voor 1 plek in de tweede klasse zaterdag in Delft tegen de Rotterdamse tweedeklasser Hillegersberg. Voor beide ploegen geldt: wie wint (eventueel na verlenging of na strafschoppen) start na de zomer opnieuw in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Wie verliest degradeert naar de derde klasse.

Voor DoCoS is de finale tegen Hillegersberg de vierde wedstrijd in de nacompetitie om lijfsbehoud. Voor de Rotterdammers de derde wedstrijd. DoCoS won in de 1e ronde met 2-1 na verlenging van derdeklasser DVO ’32 uit Vlaardingen. In de 2e ronde won DoCoS met 3-1 bij de Vlaardingse tweedeklasser Victoria ’04. In de halve finale versloeg DoCoS voor eigen publiek Meeuwenplaat uit Rotterdam-Hoogvliet met 3-1. Hillegersberg begon met een 1-0 zege tegen derdeklasser DVSP, na verlenging. Vervolgens besliste Hillegersberg de halve finale tegen derdeklasser Zwarte Pijl pas in de strafschoppen in zijn voordeel, na dat het na honderdtwintig minuten 3-3 was geworden.

Competitie

Op de drempel van de finale van de nacompetitie om lijfsbehoud lijkt de competitie een eeuwigheid geleden. DoCoS eindigde in de 2e klasse D als elfde, terwijl Hillegersberg in de 2e klasse finishte op de negende plaats. DoCoS haalde 31 punten uit 26 duels en miste op zeven punten de veilige achtste plek. Hillegersberg kwam tot 25 punten in 24 wedstrijden en miste op zes punten de veilige achtste plek.

Hillegersberg

VV Hillegersberg heeft zijn thuishaven in de Rotterdamse deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek en werd opgericht in 2007 als fusie tussen SMV-Hillegersberg en SC Duivesteyn. Hillegersberg heeft een zaterdag- en een zondag eerste team. In 2019, voor het uitbreken van de coronapandemie, promoveerde Hillegersberg naar de 1e klasse van het zondagvoetbal. In 2022 maakte Hillegersberg de horizontale overstap naar het zaterdagvoetbal. Het debuut in de zaterdagse 1e klasse eindigde met degradatie naar de tweede klasse. Hillegersberg kwam terecht in de Rotterdamse 2e klasse van het zaterdagvoetbal en debuteerde in een jaar met versterkte degradatieregeling dus als negende in een klasse waarin het Rotterdamse Sparta kampioen werd. Hillegersberg eindigde in de eerste periode als negende en in de tweede periode als tiende in een klasse met dertien ploegen; er was geen derde periode zoals bij DoCoS. De inzet voor de finale tegen DoCoS is voor Hillegersberg dus ook het voorkomen van een tweede opeenvolgende degradatie.

Delft

De finale tussen DoCoS en Hillegersberg wordt gespeeld op het veld van de gedegradeerde derdeklasser DHL op Sportpark Brasserskade aan de Brasserskade 234 in Delft. De tribune heeft driehonderd plaatsen en er zijn duizend staanplaatsen. Aanvang van de finale van de nacompetitie is 14.30 uur.

Andere finale

De nacompetitie begon met 21 ploegen (negen uit de tweede en twaalf uit de derde klasse) die mochten strijden voor 2 plekken in de tweede klasse. De andere finale om 1 plek in de tweede klasse gaat tussen tweede klasser Legmeervogels uit Uithoorn en derdeklasser Verburch uit Poeldijk.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq