Geen eindstanden, geen degradatie, geen kampioenen

Geen eindstanden, geen kampioenen, geen promotie en ook geen degradatie. DoCoS komt na de zomer opnieuw uit in de tweede klasse. Dat is het resultaat van het besluit van de KNVB vanavond om de stilgelegde voetbalcompetities in het amateurvoetbal en het jeugdvoetbal niet meer te hervatten. Het kabinet besloot vanavond alle verboden op maatschappelijke, economische en sportactiviteiten te verlengen van 6 april tot 28 april. Als gevolg daarvan vindt de KNVB het niet meer realistisch om dit voorjaar de voetbalcompetities nog uit te spelen, zie: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59781/competities-amateurvoetbal-niet-hervat

De voetbalvelden van DoCoS zijn door de maatregelen van het kabinet in ieder geval gesloten tot 28 april 2020. Wanneer en op welk moment de velden weer als voetbalveld gebruikt mogen worden, is nog niet duidelijk.

1,5 meter afstand

De verlenging van de verbodsmaatregelen door het kabinet betekent ook dat de scholen ook na 6 april dicht blijven, net als de horeca. De scholen blijven in ieder geval dicht tot en met 28 april. Feitelijk zijn de scholen daarmee gesloten tot het einde van de meivakantie. Ook het dringende advies om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en zoveel mogelijk thuis te blijven, blijft van kracht. Premier Rutte riep alle Nederlanders op thuis te blijven met Pasen (12 en 13 april) en ook geen vakantie buitenshuis te boeken tijdens de meivakantie. “Niet boeken”. Volgens de premier dient iedereen er ook rekening mee te houden dat na 28 april we echt nog niet terug gaan naar de oude situatie.

KNVB

De KNVB deed na de eerste verbodsmaatregelen van het kabinet – bij de aankondiging half maart van het stilleggen van de competities – de dringende oproep aan de clubs om niet elders collectief te gaan trainen. “Voetbal is voor ons belangrijk maar gezondheid staat daar altijd ver boven. Zeker nu. Mocht Nederland voor de zomer toch weer veilig kunnen voetballen en de overheidsmaatregelen worden om die reden afgeschaald, dan ondersteunt de KNVB de verenigingen graag met het organiseren van activiteiten zoals toernooien en oefenwedstrijden. Daar willen we ons nu op gaan richten, dat het verenigingsleven als eerste weer op gang komt zodra dat safe is”, aldus Jan Dirk van der Zeeuw, directeur amateurvoetbal van de KNVB, in de toelichting op het besluit om de competities niet meer te hervatten.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq