Goede en belangrijke zege DoCoS tegen Donk

Martijn Guijt

LEIDEN, 15 oktober 2022 – Een fel spelend DoCoS heeft de thuiswedstrijd tegen nummer drie en het nog ongeslagen Donk uit Gouda met 3-0 gewonnen.

DoCoS moest vandaag tegen het als derde geklasseerde Donk uit Gouda winnen om terug te keren in het eerste deel van de ranglijst, maar vooral om zich te revancheren voor het matige optreden in het duel in Voorhout. In de eerste helft tegen Donk – dat in drie duels een doelpunt moest incasseren - waren de gasten dominerend, maar de DoCoS-verdediging onder leiding van aanvoerder Michael van Voorthuizen gaf geen kansen weg. De beste kansen in het eerste bedrijf waren voor DoCoS, vooral voor linkerspits Martijn Guijt die de Goudse verdedigers telkens te snel af was maar die in de afronding niet gelukkig was.

Cruciale minuut

Na rust opende DoCoS met twee goede kansen, maar daar werd slordig mee omgesprongen. Bovendien was en bleef DoCoS, vooral op het middenveld vaak te onzorgvuldig aan de bal. DoCoS kwam daarom goed weg in de 53e minuut. Tot twee keer toe mocht de Goudse nummer negen proberen de bal in het Leidse doel te krijgen, maar een keer redde de foutloos keepende doelman Mark van Zonneveld uitstekend. De andere keer ging de bal op miraculeuze wijze evenmin het Leidse doel in. In de tegenaanval sloeg DoCoS toe. Dylan Victory stuurde met een diepe bal Sipan Khalid op de rechterkant de vrije ruimte in. De bal uit de voorzet van Khalid werd door een Goudse verdediger aangeraakt en kwam daarna voor de voeten van de vrijstaande Martijn Guijt. De linkerspits schoot de bal daarop keurig in het doel: 1-0.

Leidse defensie

Daarna ontspon zich een duel waarbij Donk met lange ballen probeerde de Leidse defensie onder druk te zetten en uiteen te spelen, maar deze gaf geen krimp. DoCoS op zijn beurt kreeg steeds meer ruimte om te combineren – en dat ging vaak te gehaast en niet altijd even doordacht – en kreeg de betere kansen en mogelijkheden maar sprong daar niet bepaald handig mee om. Beide ploegen gooiden bovendien een forse dosis energie in de strijd.

Sipan Khalid

Het bleef spannend tot de slotfase die werd gekleurd door twee prachtige doelpunten van Sipan Khalid. De vleugelspits kreeg eerst de bal van Quendrim Gashi aangespeeld en schoot de bal vervolgens als een raket vanaf twintig meter in het Goudse doel. In blessuretijd deed hij het nog eens een keertje over en op een nog fraaiere wijze. Na aangeven van Mo Gassama schoot Khalid de bal op weergaloze wijze in de verre bovenhoek: 3-0!

Zevende plek

DoCoS keert door de zege tegen Donk terug in het linkerrijtje en stijgt van de achtste naar de zevende plek. De verschillen zijn klein. De achterstand op de oude koploper Esto, dat met 0-1 van EMM verloor, waren zes punten maar de achterstand op de nieuwe koploper Alphia, dat vandaag met 1-2 won bij RVC ’31, zijn vier punten. En laat het gepromoveerde Alphia over twee weken – volgende zaterdag is er een beker- en inhaalprogramma – nu net de volgende tegenstander zijn voor DoCoS. Bij voorbaat een interessante ontmoeting om naar uit te kijken!

Karakteristieken

DoCoS – Donk 3-0 (0-0). 53. 1-0. Martijn Guijt, 88. 2-0. Sipan Khalid, 90+2. 3-0. Sipan Khalid.

Opstelling: Mark van Zonneveld, Mitchel Klein, Michael van Voorthuizen, Iljes Amine, Milan Flippo (11. Floyd de Ridder), Dylan Victory, Tycho Douwes (71. Mo Gassama), Quendrim Gashi, Sipan Khalid, Chris van Empel (87. Jari Remmelzwaal), Martijn Guijt.

 

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq