Hoofdtrainer Edwin Vurens gaat door bij DoCoS

Leiden, 7 januari 2023 - Hoofdtrainer Edwin Vurens en DoCoS zijn het eens geworden over een tweede seizoen als eerste trainer van de selectie van DoCoS. Edwin Vurens startte afgelopen jaar als hoofdtrainer bij DoCoS.

De 54-jarige Vurens volgde afgelopen zomer Dennis Olman op. De voormalige profvoetballer en eenmalig Oranje-international was afkomstig van Oliveo, waarmee hij kampioen werd, en succesvol trainer van hoofdklasser ARC en VELO. Onder leiding van Vurens staat DoCoS op een directe degradatieplaats in de tweede klasse.

Aanpak 

Voor het bestuur en technische commissie is die plek op de ranglijst geen beletsel voor een verlenging van de overeenkomst als hoofdtrainer met Edwin Vurens. De technische commissie van DoCoS wil de samenwerking met Edwin Vurens graag voortzetten. “Ondanks dat de resultaten tegenvallen, hebben wij veel vertrouwen in zijn aanpak en werkwijze. Bovendien vinden wij het belangrijk dat er sprake is van een goede chemie met de spelers”, aldus Jochem Buiting van de technische commissie.

Profloopbaan

Edwin Vurens is bij DoCoS aan zijn eerste seizoen bezig in de Leidse voetbalregio. Vurens begon met voetballen bij Stompwijkse Boys in zijn geboorteplaats Stompwijk en ging daarna naar RKAVV in Leidschendam. De talentvolle aanvaller debuteerde in het profvoetbal bij Sparta in Rotterdam en speelde ook voor twee andere eredivisieclubs: FC Twente en Roda JC. Bovendien voetbalde Vurens in het buitenland, bij de Zwitserse clubs Sankt Gallen en FC Servette. Vurens won in zijn profloopbaan de KNVB-beker (Roda JC, 1997), het landskampioenschap van Zwitserland (Servette, 1999) en de beker van Zwitserland (Servette, 2001).

Oranje

Edwin Vurens speelde één interland in het Nederlands Elftal. Onder leiding van bondscoach Guus Hiddink speelde Vurens op 22 februari 1995 zijn eerste en enige interland: hij debuteerde met een basisplaats in een met 0-1 verloren vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal. DoCoS had eerder al een trainer met Oranje-ervaring: Joop Lankhaar, ook 1-malig international, was trainer van DoCoS in de periode 2011-2013.

Trainersloopbaan

Na zijn profloopbaan speelde Edwin Vurens nog een seizoen (2002-2003) bij eersteklasser RKAVV. Daarna werd hij trainer. Vurens begon bij FC Zoetermeer, was daarna trainer bij toenmalig hoofdklasser VUC in Den Haag, hoofdklasser ARC in Alphen aan den Rijn (waarmee hij in zijn debuutseizoen 2009-2010 direct promoveerde naar de topklasse), VELO in Wateringen (dat hij behoedde voor degradatie uit de 1e klasse zondag, en waarmee hij promoveerde van de vierde naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal). In de twee coronavoetbalseizoenen was hij hoofdtrainer van vierdeklasser Oliveo in Pijnacker waarmee hij kampioen werd.

 

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq