Jesper Neuteboom nieuwe hoofdtrainer DoCoS

LEIDEN – Jesper Neuteboom (40) wordt met ingang van komende zomer de nieuwe hoofdtrainer van DoCoS. Neuteboom is assistent-trainer bij Ter Leede in de vierde divisie en was drie jaar (2020-2023) hoofdtrainer van ASC Oegstgeest.

Als speler was de 40-jarige Neuteboom actief voor UVS, Rijnvogels, Noordwijk en FC Boshuizen. DoCoS kiest met Neuteboom voor een jonge, ambitieuze Leidse trainer die met zijn achtergrond als docent en voetballer gelooft in een slimme combinatie van discipline en plezier om zowel team als individuele speler beter te maken. Neuteboom is al bijna twintig jaar actief als docent lichamelijke opvoeding bij het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden.

Opvolger

Neuteboom wordt de opvolger van interim-hoofdtrainer Dennis Olman die sinds de winterstop probeert DoCoS in de derde klasse te houden. Olman is de tijdelijke opvolger van Edwin Vurens, van wie DoCoS vanwege de teleurstellende resultaten in de derde klasse in de winterstop afscheid nam. Onder Vurens degradeerde DoCoS van de tweede naar de derde klasse.

Blauwwit bloed

Pikant aan Neuteboom is zijn verleden als speler van UVS, de blauwwitte stadgenoot met wie DoCoS de afgelopen tien jaar in de enige Leidse stadsderby vaak en succesvol de degens kruiste in de tweede en derde klasse. “Van oorsprong ben ik een echte UVS’er. Kan ook niet anders met een vader die altijd als voetballer bij UVS actief is geweest”, aldus Neuteboom in een interview na zijn aantreden als trainer bij ASC voor de website van de Oegstgeestse club.

Aanvoerder

Neuteboom trad bij UVS in de voetsporen van zijn vader. “Vanaf mijn zesde tot mijn twintigste heb ik alle selectieteams van UVS doorlopen en daarbij ook landelijk gespeeld. Vanaf mijn achttiende speelde ik in het eerste elftal van UVS, destijds een hoofdklasser; het hoogste amateurniveau in die tijd. Na een paar jaar ben ik samen met mijn broer gaan voetballen bij FC Rijnvogels in Katwijk. Een jaar later koos ik voor Noordwijk, dat uitkwam in de hoofdklasse. Naderhand heb ik de omgekeerde weg afgelegd; van Noordwijk naar de Katwijkse club en weer terug naar UVS. De laatste vijf jaar speelde ik voor FC Boshuizen, tot op heden uitkomend in de eerste klasse”, aldus Neuteboom. De rol van centrale verdediger was zijn specialiteit als speler en de laatste jaren bij UVS en Boshuizen droeg hij de aanvoerdersband.

Trainerschap
Aan het einde van het seizoen 2019-2020 besloot de toen 36-jarige Neuteboom te stoppen als speler en zich te oriënteren op het trainerschap. Tijdens zijn voetballoopbaan heeft Neuteboom een aantal jaren jeugdteams getraind bij UVS en Foreholte en behaalde zijn trainersdiploma’s TC3 en TC2. En dit seizoen volgde daarop het diploma UEFA A.

Nico van der Salm

Bij ASC Oegstgeest begon Neuteboom aan zijn loopbaan als hoofdtrainer die komende zomer een vervolg krijgt met het hoofdtrainerschap van DoCoS. Neutebooms ambitie: “Ik streef ernaar om iedereen individueel en als groep voetballend vooruitgang te laten boeken, waarbij plezier en presteren hand in hand gaan”. Neuteboom werkt als gymleraar op het Visser ’t Hooft in Leiden, een plek waar een van de meest succesvolle hoofdtrainers van DoCoS in de afgelopen vijfentwintig jaar, Nico van der Salm, werkzaam was.

 

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq