Kansloze nederlaag DoCoS in stadsderby bij UVS

DoCoS heeft een kansloze 3-0 nederlaag geleden in de stadsderby bij koploper UVS.

LEIDEN, 26 oktober 2019 – DoCoS heeft de stadsderby bij UVS kansloos met 3-0 verloren. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. DoCoS mocht van geluk spreken dat UVS onzorgvuldig met de kansen omging anders had de nederlaag nog veel hoger kunnen uitvallen in een derby waar eigenlijk nooit de vonken van afvlogen.

DoCoS begon met de nodige Haagse bluf aan de stadsderby bij UVS. Daar waar mogelijk zocht DoCoS de aanval. UVS op zijn beurt speelde als koploper een uiterst voorzichtige eerste helft. Het gevolg was dat DoCoS weliswaar meer de bal had maar er aanvallend niet in slaagde om de degelijke UVS-verdediging onder leiding van oud-DoCoS-speler Sven Verlaan te verontrusten. UVS kwam pas in de slotfase van de eerste helft, nadat DoCoS Simon Joubij en Robin Brasker door blessures had moeten wisselen, tot enige druk op het doel van DoCoS. Het leverde één uitstekende scoringskans op voor Van Zuijdewijn maar de doorgelopen middenvelder schoot de bal over het doel.

Machteloos

Direct na rust besliste UVS het duel. De basis werd gelegd op de middellijn waar UVS snel een vrije trap nam en de DoCoS-voorwaartsen niet oplettend waren. De bal ging naar voren waar Isi Adima goed werd weggestoken. De spits schoot de bal vervolgens in de verste hoek door de benen van doelman Van Harmelen: 1-0. DoCoS moest daarna aanvallen maar was machteloos. UVS kreeg door de voorsprong vleugels, maar Tavila (tot twee keer toe) verzuimde de trekker over te halen. Adima moest eraan te pas komen, na mistasten in de verdediging van DoCoS, om de bal in de korte hoek onder de vergeefs duikende Van Harmelen te schieten: 2-0. Daarmee was het geloof op een goede afloop uit het DoCoS-spel definitief verdwenen. Invaller Enrico Geus kreeg drie pogingen om zijn doelpuntentotaal op te vijzelen, maar miste twee keer en vond een keer doelman Van Harmelen op zijn weg. Alleen een andere invaller, Daan van der Zwaan, schoof de bal nog een keer in het doel na een snelle uitbraak van de thuisclub: 3-0.

Hekkensluiter

DoCoS zakt door de nederlaag in de stadsderby bij UVS weer terug naar de laatste plaats. Hekkensluiter Van Nispen won vandaag met 3-1 van Berkel terwijl Te Werve een punt pakte bij RCL. Zowel Van Nispen als Te Werve gaan DoCoS daardoor op de ranglijst voorbij. Komende zaterdag ontvangt DoCoS het gedegradeerde Westlandia dat vandaag met 2-2 gelijk speelde tegen nummer twee SVC ’08.

Karakteristieken

UVS – DoCoS 3-0 (0-0). 50. Idi Adima 1-0, 61. Idi Adima 2-0, 83. Daan van der Zwaan 3-0.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuijzen, Pieter Maat, Robin Brasker (24. Danny Disseveld), Mike Flippo, Sean Armitage (69. Milan Filippo), Simon Joubij (27. Sven Ravensbergen), Quendrim Gashi, Luc Quellhorst, Chris van Empel, Maxwell Burer.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq