Lastige uitwedstrijd DoCoS bij VELO

DoCoS wacht een lastige uitwedstrijd bij eerste periodetitelwinnaar VELO in Wateringen.

LEIDEN, 14 maart 2019 – DoCoS gaat zaterdag op bezoek bij VELO in Wateringen. De promovendus kwam uitstekend uit de startblokken, won de eerste periodetitel, kwam daarna in een mindere fase maar staat nog altijd op een prima vijfde plaats. DoCoS wacht een lastige uitwedstrijd bij VELO waarin eigenlijk gezien de stand op de ranglijst gewonnen moet worden.

DoCoS bij VELO is het duel tussen de meest scorende ploeg (VELO met 43 treffers) en de ploeg met de meeste tegendoelpunten (DoCoS met 40 treffers) in de tweede klasse C. Houdt de defensie van DoCoS de gelederen tegen de veel en vaak scorende Wateringers gesloten en weet de aanval van DoCoS gebruik te maken van zijn kansen?

Lastige opgave

DoCoS staat voorlaatste en het uitzicht op de veilige plekken, die zekerheid geven over het behoud van het tweedeklasserschap, bedraagt vijf punten. Na de nipte nederlaag (3-4) tegen koploper Voorschoten ’97 treft DoCoS in VELO opnieuw een tegenstander uit het linkerrijtje. Een of drie punten pakken in Wateringen is geen gemakkelijke opgave. Alleen nummer twee DSO wist te winnen bij VELO en nummer drie UVS moest het doen met een gelijkspel. Enkele weken geleden won VELO voor eigen publiek met 4-1 van nummer zes Te Werve.

Op visite in Wateringen bij promovendus VELO staat DoCoS voor de lastige opgave om een punt maar liever nog, gezien de stand op de ranglijst, drie punten te pakken. Eenvoudig wordt dat niet omdat VELO graag revanche wil nemen voor het tegenvallende gelijkspel eerder dit seizoen in Leiden. De Wateringers kregen toen volop kansen om te winnen maar het vizier stond niet op scherp waardoor beide ploegen toen eindigden op een gelijkspel (2-2). Een meevaller kan zijn dat het lijkt dat VELO in minder goede doen is dan in de eerste periode van het seizoen toen VELO bij DoCoS gelijk (2-2) speelde. VELO kende een matige tweede periode die zelfs slechter (één punt minder) was dan die van DoCoS.

Daar staat tegenover dat VELO beter is begonnen aan de derde periode, doordat de Wateringers met een gelijkspel terugkeerden van een bezoek aan hekkensluiter TAVV. Al was het voor de VELO-supporters een tegenvaller dat de zeker lijkende zege in de slotfase uit handen werd gegeven. DoCoS verloor bij TAVV, direct na de winterstop, met ruime cijfers (4-0) en sindsdien heeft de rode lantaarndrager het gaatje met de nacompetitieplekken, die na 18 speelronden worden bezet door Sportclub Monster en DoCoS, tot vijf punten weten te verkleinen.

Buitenshuis

Wat ook in het nadeel spreekt van DoCoS is dat VELO in 2019 voor eigen publiek nog niet verloor: er werd gelijk gespeeld tegen UVS (1-1) en Berkel (4-4) en gewonnen van Te Werve (4-1). DoCoS op zijn beurt leed in 2019 drie nederlagen buitenshuis bij TAVV, HVC’10 en Valken ’68 en scoorde pas twee keer in dit kalenderjaar op vreemde bodem.

Op basis van de stand op de ranglijst en het scorende vermogen lijkt VELO favoriet voor de zege. Wat het allemaal waard is, moet zaterdag blijken wanneer DoCoS op zoek gaat naar de eerste punten in 2019 op vreemd terrein. Na drie nederlagen in de uitduels bij TAVV, HVC ’10 en Valken ’68 in dit kalenderjaar zou het mooi zijn wanneer DoCoS dit keer niet met lege handen van een uitwedstrijd terugkeert.

Aftrap

De aftrap van het duel tussen nummer vijf VELO en nummer dertien DoCoS op het sportpark van VELO aan de Noordweg 26 in Wateringen is om 14.30 uur.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq