Marco van Haalem interne scout bij de DoCoS jeugd

Technisch Jeugd Coördinator Maarten Hendriks is blij met de aanstelling van Marco als interne scout.” Marco is iemand die een heldere kijk heeft op het voetbal en door zijn eigen voetbalervaring ook weet waar op gelet moet worden. Benadrukt moet worden dat het niet alleen gaat om de doorstroming naar de selecties. DoCoS streeft er naar om spelers op het juiste niveau te laten voetballen ( opleiden ). Voor een speler uit de E6 kan het een hele stap zijn om in de E4 te gaan spelen dus ook die stappen zijn belangrijk. Aan de andere kant kan het zijn dat een speler niet aan voetballen toekomt omdat hij te hoog is ingedeeld. Ook die situatie kan onder de aandacht van Marco gebracht worden. Gezamenlijk kan dan gekeken worden wat de beste oplossing is voor de betreffende speler.”

Marco heeft als voetballer de nodige ervaring opgedaan bij o.a. UVS. “Docos wil graag met een onafhankelijke interne scout werken om met name de “talenten” in de niet selectieteams te ontdekken en dat vind ik een uitdaging die ik aan wil gaan” aldus een enthousiaste Marco.

Marco benadrukt verder dat het niet zijn bedoeling is om gedurende het seizoen de teams door elkaar te gooien en zodoende onrust te veroorzaken, maar juist op zoek te zijn naar spelers die ver boven ( of onder) hun niveau voetballen. “Met name voor teams met beginnende trainers (vaak welwillende vaders/ moeders) is het vaak lastig om het niveau van de spelers goed in te schatten en kan iemand met veel ervaring een betere inschatting maken. Uiteraard is het de bedoeling om in gesprek te gaan met de speler en de ouders om te kijken of er interesse is om op een ander niveau te gaan spelen. Spelers moeten vooral plezier hebben in het spelletje en dat moeten we ze niet ontnemen.”

Marco is te bereiken op 06 – 22 43 82 43

Of email : i

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq