Nacompetitie DoCoS: dinsdag tegen DVO’32

LEIDEN - DoCoS speelt dinsdag in de eerste ronde van de nacompetitie om behoud van het tweede klasserschap thuis tegen DVO ’32. De bezoekers uit Vlaardingen wonnen in de derde klasse D de eerste periodetitel. Aanvang van het duel tegen DVO is dinsdag 30 mei om 20 uur op het veld van DoCoS.

DoCoS krijgt met DVO ’32 een tegenstander die het seizoen uitstekend begon in de derde klasse D, waarin oude bekenden van DoCoS speelden zoals Kethel Spaland en VDL. HBSS uit Schiedam werd in 2D met afstand kampioen.

Eerste periodetitel

DVO ’32 pakte de eerste periodetitel en daarna kwam de klad in de resultaten. In de tweede periode eindigde DVO ’32 als elfde en in de derde periode als veertiende. Het scheelde overigens heel weinig of de Vlaardingers hadden dinsdag niet eens naar Leiden mogen afreizen. Zelf verloor DVO ’32 zijn laatste wedstrijd, de Vlaardingse derby tegen VDL, met 1-0. Daar wist Excelsior ’20 niet van te profiteren anders had DVO ’32 nacompetitie om behoud van het derdeklasserschap moeten spelen.

Thuisvoordeel

DoCoS heeft tegen DVO ’32 het thuisvoordeel, maar de grote vraag is hoe de ongelukkige nederlaag tegen Kagia is verwerkt. DoCoS had in het midden van de competitie zijn beste fase en eindigde als zevende in de tweede periode. De slotfase van het seizoen leverde DoCoS een elfde plaats op in de derde periode met minder punten dan in de eerste periode toen DoCoS als twaalfde eindigde.

Schema

De nacompetitie om behoud gaat tussen 21 clubs en levert twee clubs op die volgend seizoen in de tweede klasse mogen spelen. Alle andere clubs degraderen naar de derde klasse of blijven in de derde klasse. Wat de nacompetitie zo spannend maakt, is dat alleen winnen telt.

Behalve DoCoS nemen uit de tweede klasse D ook ESTO en Legmeervogels deel aan de nacompetitie om behoud. Uit de Leidse derde klasse nemen Blauw Zwart en DWO (getraind door oud-DoCoS-trainer Dennis Olman) deel aan de nacompetitie. DWO moet dinsdag naar Legmeervogels. ESTO ontvangt zaterdag Blauw Zwart.

Meer informatie over het wedstrijdschema van de nacompetitie volgt later.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq