Nieuwe scheidsrechterscoördinator: Stefan van der Weijden

Stefan van de Weijden is de nieuwe Scheidsrechtercoördinator nadat Guido Scholtes vorig seizoen stopte. Stefan is geen onbekende op dit terrein want hij heeft deze functie al eerder met succes vervuld! Afgelopen maandag tekende hij samen met de officiële vertegenwoordiging van RKSV DoCoS (voorzitter van Marwijk en secretaris van Hamersveld) zijn contract voor aankomende seizoen.

Terugblik

Stefan is nu 32 jaar en bijna 25 jaar aan DoCoS verbonden. Als 7-jarige is hij begonnen in de F2 en op zijn twaalfde floot hij zijn eerste wedstrijd als scheidsrechter. Op zijn zestiende floot hij wedstrijden voor de KNVB. Als B-junior was zijn eerste wedstrijd Altior A1-Meerburg A1. Ook heeft hij junior Eredivisiewedstrijden gefloten zoals ADO Den Haag D1, Ajax D1 en Feyenoord D1. Op zijn vierentwintigste is hij hiermee gestopt. En is hij bij DoCoS aan de slag gegaan om het project Jeugd fluit Jeugd te begeleiden. Vorig jaar was Stefan samen met Jan van den Berg trainer van de Jo17-2.

DoCoS-familie

Stefan komt uit een echte DoCoS-familie. Zijn vader is jarenlang trainer en scheidrechter geweest. Zijn moeder heeft ook veel gedaan voor de club zoals bestuurslid meiden/vrouwenvoetbal. En zij is nu actief voor de EHBO en in de Haring en Wittebrood toernooicommissie. Zijn beide zussen (Yvonne en Dorien) hebben jaren bij de meiden/vrouwen gevoetbald. Dorien speelt in Vr2 en Yvonne is inmiddels gestopt.

Scheidsrechterscoördinator & Jeugd fluit Jeugd

Stefan pakt de functie van scheidsrechterscoördinator weer op en zal scheidsrechters aanwijzen bij wedstrijden waarvoor door de KNVB geen scheidsrechters zijn aangewezen. Ook zal hij een scheidsrechterbestand aanvullen door oudere jeugd te enthousiasmeren om wedstrijden te fluiten (project Jeugd fluit Jeugd). Stefan verzorgt dan natuurlijk de begeleiding, coaching, feedback en eventuele opleidingen van deze jeugdscheidsrechters.

Stefan zegt: “Ik ga de rol van scheidsrechtercoördinator weer op mij nemen. Ik ga proberen om zoveel mogelijk jeugdspelers te werven om zich op te laten leiden tot scheidsrechter. Zodat we bij alle wedstrijden een scheidsrechter hebben en er niet een welwillende vader of moeder deze taak op zich moet nemen. Ik heb er zin in en kijk met veel plezier naar de toekomst om DoCoS verder te helpen. Want voetballen zonder scheidsrechters is onmogelijk”.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq