Op weg naar huldiging 2016: wie volgt kampioen DoCoS E1?

DoCoS E1 is onze eerste kampioen in dit seizoen. Zaterdag 16 april kunnen D4 en MB1 bij winst dat voorbeeld volgen. Wie gaat er naar de huldiging op 18 juni?

LEIDEN, 16 april 2016 – DoCoS E1 kroonde zich op overtuigende wijze als eerste team tot kampioen in dit voetbalseizoen. Het team van trainer Niels Verlaan haalde de titel binnen op 2 april en won de laatste thuiswedstrijd op 9 april met 4-1 van Meerburg. DoCoS E1 is de eerste kampioen die zich dus meldt voor de huldigingsavond van kampioenen en bekerwinnaars op zaterdag 18 juni bij DoCoS.

Wie volgt dit goede voorbeeld van DoCoS E1? (Lees verder na de foto)

Op zaterdag 16 april zijn er twee teams die bij winst de titel binnenhalen, en op zondag 17 april is er ook een team dat kampioen kan worden.

DoCoS D4 ontvangt om 8.30 uur nummer 8 UDO. Bij winst is de D4 onbereikbaar voor de naaste concurrenten RCL en WVC.

DoCoS MB1 speelt om 10 uur de topper bij nummer twee Die Haghe. Winst van de nog ongeslagen MB1 betekent het kampioenschap voor deze succesvolle meidengroep onder leiding van trainer Rob Ravensbergen. Dat zou opnieuw een prachtige prestatie zijn want in dat geval wordt het kampioenschap binnengehaald met nog drie wedstrijden te spelen. DoCoS MB1 is bovendien ook nog in de race in de strijd om de KNVB-beker.

DoCoS Zondag 2 kan morgen, zondag 17 april, het kampioenschap binnenhalen, bij winst in de uitwedstrijd bij Lugdunum. Dit duel begint om 14.30 uur.

Titel binnen handbereik

DoCoS A3 heeft de titel binnen handbereik. Om half vier speelt de A3 bij het laaggeklasseerde RCL. Bij winst is nummer twee GOL Sport sowieso uitgeschakeld als titelkandidaat, alleen nummer drie DSO, dat twee wedstrijden minder heeft gespeeld kan dan nog roet in het eten gooien. De naaste concurrenten GOL Sport en DSO spelen om half een tegen elkaar.

Ook DoCoS F8 kan op zaterdag 16 april kampioen worden. Daarvoor is nodig dat er om half 9 eerst zelf wordt gewonnen van Katwijk. Daarna is het afwachten of naaste concurrent UDO in de derby bij Oegstgeest punten verspeeld. Wint UDO ook dan blijft het gat zes punten met nog twee wedstrijden te spelen en kan het kampioenschap in de volgende wedstrijd worden binnengehaald.

DoCoS E3 is tweede maar staat er relatief het beste voor. Om die positie en daarmee de kansen op het kampioenschap te behouden, is het belangrijk om zaterdag 16 april thuis te winnen van Valken ’68.

Een cruciale wedstrijd om in de race te blijven om de titel speelt DoCoS E6. Om kwart voor drie speelt de E6, nummer twee met een wedstrijd minder en vijf punten achterstand, tegen koploper Quick Boys. Bij winst heeft de E6 de beste papieren voor de titel, bij verlies is het kampioenschap voor Quick Boys.

Eerste teams

Behalve DoCoS E1 en MB1 is een groot aantal andere eerste teams nog in de race om het kampioenschap. DoCoS A1 is tweede en kan alleen nog kampioen worden als koploper Rijnvogels in de laatste drie wedstrijden een fout maakt.

DoCoS B1 is nog titelkandidaat maar moet daarvoor zaterdag 16 april winnen van WVC om de kansen in eigen hand te houden in de laatste wedstrijd tegen de huidige koploper SJZ.

DoCoS C1 is koploper sinds de winst twee weken geleden op DOSR. Om de voorsprong te behouden, moet de laatste twee wedstrijden worden gewonnen, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen WVC op zaterdag 16 april. Doelcijfers zijn bovendien van belang om de andere concurrent, UVS, die op gelijke hoogte kan komen achter zich te houden.

DoCoS D1 verdedigt zijn koppositie met drie punten voorsprong op Oegstgeest. Wanneer de D1 zijn eigen wedstrijden wint, is het kampioenschap de vanzelfsprekende beloning. Zaterdag 16 april gaat de D1 op bezoek bij Noordwijk.

DoCoS F1 heeft ook nog een kans op de titel, moet daarom zelf winnen maar is tegelijkertijd afhankelijk van puntenverlies van koploper Quick Boys en runnerup UVS. De F1 gaat vandaag op bezoek bij VVSB.

Senioren

Bij de senioren zijn er twee titelkandidaten. DoCoS Zondag 2 kan morgen, zondag 17 april, het kampioenschap binnenhalen. Winst bij Lugdunum is daarvoor zondagmiddag voldoende. Wanneer naaste concurrent Voorschoten in de ochtend punten morst, is de titel sowieso binnen.

Het eerste elftal van DoCoS is de meest opvallende kampioenskandidaat. Met nog vier wedstrijden te spelen, moeten er nog zes punten worden gehaald om de titel veilig te stellen. Het team onder leiding van Nico van der Salm is dit weekend vrij, speelt voor de Koetshuis Cup zaterdag 17 april om 17 uur tegen UVS, maar alle ogen zijn gericht op de uitwedstrijd op 23 april bij nummer twee CVC Reeuwijk. Wanneer daar wordt gewonnen, kan het kampioenschap al een feit zijn – afhankelijk van wat nummer drie Koudekerk doet.

Bekerwinnaars, Brevinibokaal Jeugd en Brevini Cup

Tijdens de huldiging op 18 juni worden niet alleen de kampioenen gehuldigd, maar ook de bekerwinnaars van de strijd om KNVB-beker en NKS-beker. Bovendien wordt de top-drie in de strijd om de Brevini Cup voor senioren gehuldigd en de top-drie in de strijd om de combinatieprijs Brevinibokaal Jeugd. In de strijd om de Brevinibokaal Jeugd heeft de combinatie DoCoS A1-DoCoS F8 de beste papieren om de eerste prijs in de wacht te slepen.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq