Over DoCoS

Voetbalvereniging DoCoS (Door Combinatie Sterk) is een van de grootste voetbalverenigingen in Leiden, en is opgericht op 6 augustus 1936.

Sinds 1975 speelt de vereniging op sportpark De Morsch waar het de beschikking heeft over twee kunstgrasvoetbalvelden, een grasveld en een "klein" kunstgrasveld.

Het clubgebouw mag zonder overdrijving een van de markantste in zijn soort worden genoemd. Geïntegreerd in een viaduct dat bijna net zo oud is als de vereniging zelf ziet het er van buiten weliswaar niet bijzonder fraai, maar toch zeker wel karakteristiek uit.

DoCoS gaat het seizoen 2019-2020 van start met 7 seniorenteams op zaterdag, 3 vrouwenteams op zaterdag, en 5 seniorenteams op zondag. Het eerste zaterdagteam van DoCoS speelt in de 2e klasse C van het zaterdagvoetbal in district West II van de KNVB. De jeugdafdeling telt bij aanvang van de competitie 37 teams. De eerste juniorenteams spelen bijna allemaal in de hoofdklasse. In totaal telt DoCoS ruim 800 leden.

Naast het hoofdbestuur zijn er een aantal commissies binnen DoCoS actief om de vereniging draaiend te houden. De jeugdcommissie is binnen DoCoS een belangrijke commissie waar per leeftijdsgroep technische en organisatorische coördinatoren de zaken voor zowel de selectieteams als voor de lagere teams zo goed mogelijk proberen te ondersteunen.

DoCoS was een van de eerste verenigingen in Nederland met een kledingplan. Dit plan zorgt er voor dat alle jeugdleden en begeleiding in gesponsorde, goed passende kleding kunnen voetballen en trainen.

Vrijwilligers

Heeft u nog geen vrijwilligerstaak binnen DoCoS? Maar wilt u deze wel graag uitvoeren. Kijkt u dan op de vrijwilligers pagina om te zien welke taken er allemaal zijn binnen DoCoS.

Normen en waarden

DoCoS houdt zich strikt aan de normen en waarden. U kunt op de normen en waarden pagina het statuut lezen, waar DoCoS zich aan houdt.

Kledingplan

Tenue docos