RIMV-landelijk onderzoek kunstgras woensdag bij DoCoS

Het kunstgrasveld van DoCoS wordt woensdag onderzocht in het kader van het landelijke KNVB-onderzoek naar de aard van vervuilende stoffen van het rubberen kunstgras.

LEIDEN, 1 november 2016 – Het bestuur van DoCoS heeft vandaag bericht gekregen van het RIVM dat woensdag monsters worden genomen van het kunstgrasveld van DoCoS. Het onderzoek door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiene vindt plaats in het kader van het landelijke KNVB-onderzoek naar de risico’s van het spelen van voetbal op de met rubbergranulaat ingestrooide kunstgrasvelden.

Het onderzoek door het RIVM vindt woensdag 2 november om 13.30 uur op het kunstgrasveld van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg plaats. Naar verwachting duurt het onderzoek 1,5 uur. Aanleiding voor het onderzoek is de discussie die is ontstaan na de uitzending van het tv-programma Zembla over de gezondheidsrisco’s van het spelen op rubberingestrooid kunstgras.

DoCoS heeft vanaf de dag van de uitzending aandacht gevraagd van de gemeente Leiden, de verhuurder van het kunstgras, voor de risico’s van het spelen op het grote en kleine kunstgrasveld, zie http://www.docos.nl/nieuws/658/docos-volgt-discussie-kunstgras-nauwlettend. Bovendien was het onderwerp aandacht van discussie in de ledenvergadering, zie: http://www.docos.nl/nieuws/665/ledenvergadering-in-teken-van-rubberkunstgras

Het bestuur verwacht dat het onderzoek geen belemmering vormt voor het uitvoeren van de geplande voetbaltrainingen van woensdag 2 november.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq