RKSV DoCoS wordt rookvrij

DoCoS is op weg naar rookvrij

RKSV DoCoS in Leiden wordt vanaf 1 juli 2023 rookvrij. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid.

Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op ons sportterrein. Daarom vraagt DoCoS aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil DoCoS kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. Daarnaast bieden we graag iedereen een gezonde sportomgeving.

Wat verandert er bij RKSV DoCoS?

Iedereen is en blijft welkom op ons sportterrein, ook rokers! Wel vraagt DoCoS aan rokers om vanaf 1 juli 2023 op de aangegeven plek te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. De aanlooproute, entree van het clubhuis en plekken binnen ons sportterrein, zoals rond de kleedkamers, langs de velden en het terras zijn dan rookvrij.

Zien roken, doet roken

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Een rookvrij sportterrein draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ en een gezonde sportomgeving voor iedereen.

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel.  We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie. Lees meer op www.rookvrijegeneratie.nl/sport.

De komende tijd zul je voorbereidingen zien, hierover zullen we je informeren.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq