Scheidsrechter staakt DoCoS tegen HVC ’10

DoCoS blijft op vijftien punten. Het thuisduel tegen HVC’10 werd namelijk gestaakt zeven minuten na rust bij een stand van 1-1.

LEIDEN, 3 februari 2018 – DoCoS blijft voorlopig op hetzelfde puntental van vijftien staan, en zakt daardoor een plek op de ranglijst. Het duel tegen HVC ’10 werd namelijk in de 52e minuut gestaakt door de scheidsrechter. Aanleiding daarvoor was de weigering van de Hoekse aanvoerder Michael van den Bos om het veld na een rode kaart te verlaten. De veldverwijzing leidde tot een oploop van Hoekse spelers en begeleiders waarna de scheidsrechter affloot en naar de kleedkamer vertrok.

Vlak voor rust, nadat DoCoS gelijk had gemaakt, had de scheidsrechter de grensrechter en de trainer van HVC ’10 al van het veld verwijderd. De grensrechter moest van het veld vanwege discriminerend en beledigend taalgebruik. De trainer vanwege voortdurend protesteren op elke beslissing van de scheidsrechter.

DoCoS was in de 37e minuut op gelijke hoogte gekomen nadat Sven Ravensbergen onderuit gehaald was in het strafschopgebied. Volgens de Hoekse gasten was in de aanloop naar deze overtreding een overtreding door een andere DoCoS-speler begaan. Bovendien ergerde de bezoekers zich aan de scheidsrechter omdat hij in hun ogen ten onrechte een of twee keer het vlaggen voor buitenspel van de grensrechter van DoCoS accepteerde. De toegekende penalty werd door Chris van Empel via de handen van de Hoekse doelman ingeschoten: 1-1.

Heft in handen

DoCoS was in de eerste minuut bij de eerste de beste aanval van de gasten al op achterstand gekomen. Een goed lopende aanval werd door Robin van de Bos keurig afgerond: 1-0. Daarna kregen de bezoekers nog een kans om de voorsprong te verdubbelen, maar vervolgens nam DoCoS het heft in handen. Michael van Voorthuijzen was na een goede aanval met een prima schot van de bal, die helaas net naast ging, dicht bij de gelijkmaker.

Na rust kreeg DoCoS via Sven Ravensbergen, die de bal uit een afgeslagen hoekschop opving, een goede kans op de gelijkmaker maar de bal ging uit zijn schot over het doel van HVC ’10. In de daaropvolgende aanval werd aanvoerder Michael van den Bos in een duel geraakt door de doelman van DoCoS. De bezoekers claimden in woord en gebaar een penalty en dat leidde uiteindelijk via een dubbele gele kaart tot een rode kaart voor de HVC-aanvoerder. Die weigerde het veld te verlaten, en in de daaropvolgende oploop van Hoekse spelers en begeleiding besloot de scheidsrechter om af te fluiten.

DoCoS naar elfde plaats

DoCoS blijft staan op vijftien punten en zakt naar de elfde plaats. DSO gaat DoCoS namelijk voorbij door de zege van 1-4 bij Nieuwkoop. DoCoS kan DSO, dat twee punten meer heeft, volgende week weer passeren maar dan moet er in een rechtstreeks duel wel in Zoetermeer worden gewonnen.

Karakteristieken

DoCoS – HVC ’10 1-1, 52e minuut gestaakt. 1. Robin van de Bos 0-1, 37. Chris van Empel 1-1.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Danny Maaskant, Tim Gonlag, Rowin Peet, Tijn van Meegen, Simon Jouby, Sven Ravensbergen, Thomas Goebel, Chris van Empel, Lars de Ridder.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq