Schorsing Ronnie de Roode gehandhaafd

De schorsing van twaalf maanden voor Ronnie de Roode is door de KNVB gehandhaafd.

LEIDEN, 14 februari 2019 – De tuchtcommissie van de KNVB heeft de schorsing voor Ronnie de Roode gehandhaafd. De aanvaller is daarom geschorst tot januari 2020.

De aanklager van de KNVB bood Ronnie de Roode twee maanden geleden een schikkingsvoorstel aan van twaalf maanden schorsing. Als gevolg daarvan was hij met onmiddellijke ingang geschorst om te voetballen. Aanleiding daarvoor was dat Ronnie de Roode de scheidsrechter aan het slot van het duel DoCoS-Berkel op 15 december 2018 zou hebben bedreigd en beledigd. Bij dat duel was hij vanwege een blessure als toeschouwer aanwezig. Tegen dat voorstel van de KNVB is door hem verweer aangetekend.

Afgelopen dinsdag werd de zaak mondeling behandeld door de tuchtcommissie. Deze commissie heeft geoordeeld op basis van alle schriftelijke en mondelinge verklaringen dat de beschuldigingen zijn bewezen en dat de scheidsrechter is bedreigd en beledigd. De tuchtcommissie heeft bepaald dat de schorsing gehandhaafd blijft. Daardoor is Ronnie de Roode de komende tien maanden nog geschorst.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq