Sensationele comeback DoCoS bij Kagia: 2-3 na 2-0

LISSERBROEK/LEIDEN, 18 februari 2023 – DoCoS heeft na een sensationele comeback de volle winst gepakt bij concurrent Kagia in Lisserbroek. Na een matige eerste helft, die met een 2-0 achterstand werd afgesloten, domineerde DoCoS na rust en greep in de slotfase dikverdiend en op sensationele wijze de overwinning: 2-3.

De eerste helft was een bedrijf dat vanuit Leids’ perspectief snel vergeten mag worden. DoCoS was een keer dicht bij een treffer via Dylan Victory maar wekte niet de indruk te strijden voor de volle winst. Kagia, dat de laatste vijf wedstrijden won, speelde evenmin groots, maar sloeg twee keer onverbiddelijk toe.

Uitverdedigen

Eerst was er een door Lamboo benutte penalty, nadat Hoeke, die een vrije doortocht leek te krijgen, was gehaakt in het strafschopgebied. Een paar minuten verdedigde DoCoS aan de linkerkant slordig uit – de bal ging naar achteren in plaats van naar voren – en kwam de bal bij de vrijstaande Lamboo die in de korte hoek doelman Mitchel van Abswoude verraste: 2-0. Vlak voor rust was Iljes Amine – bij de zoveelste Leidse hoekschop gevaarlijk – maar de verdediger schampte de bal met het hoofd in plaats van in goede positie in het doel te koppen.

Blessure

DoCoS had na rust geen keuze. Om uit de gevarenzone (aansluiting bij de middenmoot in de tweede klasse D te krijgen en weg van de degradatieplekken) te komen, moest Kagia worden achterhaald. DoCoS ging op zoek naar doelpunten, kreeg al snel een mogelijkheid via Sipan Khalid (bal vloog naast het Kagiadoel) en zag Kagia af en toe gevaarlijk counteren, maar gelukkig zonder nieuw succes. Spits Chris van Empel kreeg twee prima kansen om te scoren, maar de bal ging naast en in de handen van de Lisserbroeker doelman. Een botsing betekende een blessure voor de Leidse spits, die moest uitvallen, en dat was een domper voor DoCoS.

Rug rechten

DoCoS had na het uitvallen van Chris van Empel even tijd nodig om zich te herpakken. Een overtreding op invaller Martijn Guijt vlak voor het Kagiadoel betekende een kwartier voor tijd een strafschop. Dylan Victory hield het hoofd koel en scoorde de aansluitingstreffer. DoCoS trok daarna met nog meer energie ten aanval tegen een Kagia dat de ballen met lange halen probeerde weg te trappen.

Twee vrije trappen

Twee vrije trappen aan de linkerkant voor DoCoS luidde uiteindelijk in een hectische slotfase de Leidse comeback in. Eerst leek de bal, uit de vrije trap van Mitchel Klein, aan vriend en vijand voorbij te gaan, maar op het allerlaatste moment was daar Sipan Khalid. Uit een onmogelijke hoek schoot hij bal in het doel: 2-2. En bij aanvang van de blessuretijd mocht Mitchel Klein nogmaals aanleggen, de vleugelspits schoot de bal uit de vrije trap met een fraaie boog in de verre hoek: 2-3. Daarna was het nog zeven minuten angst en beven voor de Leidse supporters die zagen dat een opportunistisch Kagia met lange ballen gevaar probeerde te stichten, maar doelman Mitchel van Abswoude niet meer wisten te passeren. Eindstand: 2-3! 

Directe degradatieplek

DoCoS pakt met deze derde zege op rij drie cruciale punten tegen een directe concurrent in de strijd om weg te komen van de onderste zes plekken (9, 10 en 11 is aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud, 12, 13 en 14 is direct degraderen). DoCoS stijgt door de zege bij Kagia van de elfde naar de negende plek, twee punten achter de veilige achtste plaats die door ASC wordt bezet. De afstand tot de twaalfde plaats, die direct degraderen betekent, is gegroeid naar vijf punten.

Foreholte

DoCoS is komende zaterdag vrij, maar mag dan kijken wat Foreholte, dat tiende staat en dus een directe concurrent in de degradatiestrijd is, gaat doen in de inhaalwedstrijd bij nummer drie FC Oudewater. Een week later, op 4 maart, hervat DoCoS de competitie met een thuiswedstrijd tegen Foreholte.

Karakteristieken

Kagia – DoCoS 2-3 (2-0). 35. 1-0 (penalty). Rens Lamboo, 38. 2-0. Rens Lamboo, 73. 2-1 (penalty). Dylan Victory, 86. 2-2. Sipan Khalid, 90. 2-3. Mitchel Klein.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Mitchel Klein, Kenneth Maaskant, Iljes Amine, Michael van Voorthuizen, Milan Flippo (84. Mo Gassama), Dylan Victory, Quendrim Gashi (65. Daan Hoogbruin), Tycho Groen, Sipan Khalid, Chris van Empel (65. Martijn Guijt).  

 

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq