Teleurstellende opening DoCoS

LEIDEN, – DoCoS is de aftrap van de nieuwe voetbalcompetitie begonnen met een teleurstellende verliespartij. Thuis tegen RVC ’33 verloor DoCoS in een matige wedstrijd met 0-1 van de bezoekers uit Reeuwijk-Dorp.

DoCoS begon matig aan het openingsduel van het nieuwe seizoen. Pas na twintig minuten liet DoCoS voor het eerst van zich horen, toen Martijn Guijt een goede aanvallende actie besloot met een schot van de bal dat net naast de kruising zoefde. Na de openingsfase waarin RVC de bovenliggende partij was, trok DoCoS daarna de wedstrijd naar zich toe maar er ging te veel fout om de bezoekers in de problemen te brengen.

Waarschuwing

Na rust probeerde DoCoS in een hogere versnelling te voetballen, maar echt greep op het duel kreeg de thuisclub niet. Toen de bezoekers uit een afgeslagen hoekschop onverwacht scoorden, moest DoCoS vol aan de bok. Het tempo ging omhoog maar de slordigheden in het spel bleven. Er kwamen daardoor wel kansen, onder meer voor Sipan Khalid en een hele goede mogelijkheid voor Chris van Empel, maar de toch wel verdiende gelijkmaker bleef uit.

Doelman

DoCoS bleef tot in blessuretijd in de wedstrijd, omdat doelman Mitchel van Abswoude tien minuten voor tijd een cruciale redding verrichte op een schot van de bal door invaller Sem Lourier en omdat de bezoekers – in de fase toen DoCoS alles-of-niets speelde – wel heel onhandig met enkele prima kansen omgingen. Toen ook een dubbele poging van Martijn Guijt en Chris van Empel strandde op een reddende RVC’er op de doellijn was het pleit beslecht: eerste wedstrijd, eerste nederlaag.

 

Rechterrijtje

DoCoS voert door de nederlaag tegen RVC ’33 het rechterrijtje aan en staat achtste met nul punten. De zeven duels in de tweede klasse D kenden allemaal een winnaar. De eerste koploper is Legmeervogels uit Uithoorn dat met 0-3 won bij TAVV in Ter Aar. DoCoS gaat zaterdag 1 oktober op bezoek bij de koploper, aftrap 15 uur op sportpark Randhoorn in Uithoorn.

Karakteristieken

DoCoS – RVC ’33 0-1 (0-0). 54. 0-1. Luuk van Leeuwen.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Milan Flippo (88. Jari Remmelzwaal), Michael van Voorthuizen (46. Tycho Douwes), Iljes Amine, Rowin Peet, Dylan Victory (70. Sjors Hermsen), Mitchel Klein, Quendrim Gashi, Sipan Khalid, Chris van Empel, Martijn Guijt.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq