Thuis tegen Kethel Spaland in Schiedam

Het wedstrijdformulier meldt voor zaterdag een thuiswedstrijd van DoCoS tegen hekkensluiter Kethel Spaland, maar let op: het duel vindt plaats in Schiedam.

Leiden, 8 februari 2017 – DoCoS verdedigt als medekoploper in de 2e klasse C zijn fraaie positie thuis tegen Kethel Spaland. Maar terwijl het wedstrijdformulier spreekt van DoCoS-Kethel Spaland, wordt de wedstrijd gespeeld in Schiedam op het nieuwe sportpark van Kethel Spaland boven de A4-snelweg op de verkeersknooppunt Kethelplein.

DoCoS-Kethel Spaland wordt in Schiedam gespeeld omdat in september Kethel Spaland-DoCoS in Leiden is gespeeld. De reden daarvoor was toen dat het nieuwe sportpark boven de A4 toen nog niet klaar was. Inmiddels is dat wel het geval en mag DoCoS in zijn papieren thuiswedstrijd tegen Kethel Spaland zijn positie als medekoploper verdedigen.

Uitdaging: drie punten

DoCoS verdedigde afgelopen zaterdag in de derby tegen UVS met succes zijn positie als koploper in de 2e klasse C. In Schiedam staat DoCoS voor dezelfde uitdaging in een duel waarvan iedereen verwacht dat er eventjes drie punten worden gepakt. Kethel Spaland staat tenslotte troosteloos onderaan met vier punten, verloor afgelopen zaterdag met 4-0 van de andere koploper Te Werve en van DoCoS wordt dus niets anders verwacht dan ook te winnen. De grootste uitdaging voor DoCoS is daarom als koploper te tonen dat tegen de hekkensluiter ook gewonnen kan worden. Voor overschatting lijkt geen aanleiding want eerder in het seizoen had DoCoS de handen vol

(lees verder na de foto)

Bij de foto: invaller Chris van Empel scoorde eerder dit seizoen tegen Kethel Spaland de beslissende 2-0 (Foto: DoCoS/pr/RvAbswoude)

aan Kethel Spaland, dat snel met tien man stond, en werd er een moeizame 2-0 overwinning geboekt. Wil Kethel Spaland nog iets van het seizoen redden, dan is stunten tegen DoCoS nodig. De koploper is dus gewaarschuwd.

Zaterdag en zondag

DoCoS treft in Kethel Spaland uit Schiedam een fusieclub die aan zijn vierde seizoen is begonnen. De Schiedamse club, uit de wijk Kethel, waar het even zo bekende verkeersknooppunt Kethelplein ligt, is in 2013 ontstaan uit een fusie van de vierdeklassers VVK’68 en SC Spaland, dat in 1994 als fusieclub ontstond. Kethel Spaland debuteerde in 2013-2014 met een tiende plaats in de derde klasse (kampioen werd Westlandia dat vorig seizoen kampioen werd in de 2e klasse C). In 2015 werd Kethel Spaland kampioen in de 3e klasse en promoveerde dus naar de 2e klasse. De Schiedammers eindigden vorig seizoen als tiende in de 2e klasse D. Kampioen in die klasse werd Feijenoord.

Kethel Spaland speelt op zaterdag in de 2e klasse, op zondag speelt het eerste team in de 3e klasse. Aanvankelijk stonden beide teams onderaan, inmiddels heeft het zondagteam zich opgewerkt naar de negende plaats. De Schiedamse vereniging telt iets minder teams dan DoCoS: Kethel Spaland heeft 47 teams, DoCoS heeft 50 teams in de competitie.

Sportpark Willem-Alexander

De wedstrijd DoCoS-Kethel Spaland begint zaterdag 11 februari om 14.30 uur in het sportpark Willem-Alexander aan de Zoomweg 2 in Schiedam, boven de A4-snelweg tussen Den Haag en Rotterdam.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq