Ton Thorn, bijna zestig jaar DoCoS-lid, RIP

Ton Thorn, bijna zestig jaar lid van DoCoS, is zondag overleden.

LEIDEN, 7 november 2021 – Ton Thorn, bijna zestig jaar lid van DoCoS, is zondag overleden in het hospice aan de Burggravenlaan. Kort na zijn 72e verjaardag werd Ton Thorn daar opgenomen. Ton Thorn was een DoCoS-man in hart en nieren. DoCoS was de roodwitte draad door het leven van Ton Thorn.

Ton Thorn werd in 1961 lid van DoCoS en bleef actief voetballen tot 2007. In zijn jeugdjaren speelde DoCoS nog op sportpark de Kikkerpolder. Na de verhuizing naar het huidige sportpark van DoCoS in de Mors kwam Ton terecht in een vaste groep voetballers die tientallen jaren met elkaar de DoCoS-kleuren verdedigden, onder wie zijn broer Sjaak, Paul en Marcel van der Post, Joost van Hamersveld, Ton van Zijp, Remco Meyer, Dick van der Mey, Peter van der Werf, Rene Feenstra en Hans Schiebroek. Ook zijn broer Peter Thorn was een aantal jaren keeper van dat elftal. De derde helft was net zo belangrijk als het halen van een goed resultaat in de wedstrijden. Toen Ton Thorn op 25 mei 2007 stopte met actief voetballen deed hij dat tegelijkertijd met Joost van Hamersveld en Ton van Zijp.

Ledenadministratie

Ton Thorn bleef na zijn actieve voetbalcarriere een actieve vrijwilliger van DoCoS. Hij verzorgde een kleine tien jaar de ledenadministratie. Samen met voorzitter en penningmeester Ton van Zijp loste hij ook achterstallige contributiegevallen op. “Mede dankzij de inzet van Ton ontstond een belangrijke basis voor een goede financiële positie van DoCoS”, aldus voormalig penningmeester Ton van Zijp die in 1961 vrijwel gelijktijdig met Ton Thorn lid werd van DoCoS en jarenlang met hem voetbalde. Nadat Ton Thorn in 2019 stopte met de ledenadministratie trad Ton toe tot de barcommissie en draaide hij veelal op zondag bardiensten.

Aimabel

“Ton Thorn blijft in onze herinnering als een zeer aimabel maatje waarmee bijzonder gezellig een gesprek en discussie te voeren was onder het genot van een biertje”, aldus Ton van Zijp.

Het bestuur van DoCoS condoleert nabestaanden en naaste familie van Ton Thorn sterkte met dit verlies. Ton Thorn RIP.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq