Uit naar LYRA in De Lier

DoCoS gaat na de nederlaag op de valreep tegen Te Werve op bezoek bij LYRA in De Lier dat zich wil herstellen van een zwakke seizoensstart.

Leiden, 27 september 2016 – DoCoS gaat zaterdag op bezoek bij fusieclub LYRA in De Lier in het Westland. LYRA is een vaste gast in de tweede klasse C, behoort normaliter tot het linkerrijtje en is dus ontevreden over de matige seizoensstart. DoCoS mag bij een getergd LYRA proberen zich te herstellen van de nederlaag op de valreep in de topper tegen Te Werve.

DoCoS gaat op visite bij een echte dorpsclub. LYRA uit De Lier (ruim elfduizend inwoners) is een fusieclub die in 1973 is ontstaan uit het samengaan van SV De Lier en LVSJ. LYRA is een grote vereniging. Dit seizoen komen er 63 teams uit in de competitie, waaronder 13 seniorenteams. De hoogste jeugdteams spelen evenals die van DoCoS in de eerste klasse, met een verschil: de Onder-13 jeugd van LYRA komt uit in de hoofdklasse.

Ervaren 2e klasser

De voetbalclub uit De Lier heeft veel meer ervaring op het niveau van de tweede klasse dan debutant DoCoS. LYRA debuteerde in 1996 in de tweede klasse, speelde daarna ook acht seizoenen in de eerste klasse, en is sinds 2008 een vaste gast in de tweede klasse C. LYRA behoort eigenlijk sindsdien steevast tot het linkerrijtje. De ploeg eindigde als 4e, 9e, 2e, 7e, 7e, 10e, 7e en 6e.

In De Lier valt de matige seizoensstart dus erg tegen. Tevreden waren de Lierenaars daarom ook dat afgelopen zaterdag bij het hoog geklasseerde HVC ’10 een gelijkspel werd geboekt. Dat geeft de thuisclub vertrouwen voor de ontmoeting met DoCoS. LYRA speelde al drie keer tegen een ploeg uit het linkerrijtje en speelde twee keer gelijk: HVC ’10 (1-1) en RCL (0-0). Een keer werd er verloren: de eerste thuiswedstrijd tegen DSO eindigde in 0-2. LYRA opende het seizoen met een zeperd in Bleiswijk waar met 4-0 werd verloren. LYRA staat hierdoor op de voorlaatste plaats met 2 punten uit 4 wedstrijden.

DoCoS heeft in De Lier de opdracht om zich te herstellen van de nederlaag op de valreep in de topper tegen Te Werve (0-1 in de blessuretijd). Bovendien maakt een goed resultaat in De Lier het vieren van Leidens Ontzet een stuk aangenamer.

De wedstrijd LYRA – DoCoS begint zaterdag 1 oktober 2016 om 14.30 uur op het terrein van LYRA op sportpark De Zweth in De Lier.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq