Vanaf dit voetbalseizoen bij DoCoS; fysiotherapie, begeleiding bij blessures en revalidatie voor alle junioren en senioren

Afgelopen voetbalseizoen 2022-2023 was Dylan Victory fysiotherapeut van de zaterdagselectie van DoCoS. Dylan was afgelopen seizoen niet alleen fysiotherapeut bij DoCoS, maar ook speler van zaterdag 1. Hij heeft jaren bij DoCoS gespeeld. Inmiddels heeft Dylan zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen en wil hij zich volledig gaan richten op de fysiotherapie. DoCoS wil hem daarbij graag ondersteunen. Vanaf dit voetbalseizoen biedt DoCoS de mogelijkheid voor al haar junioren en senioren om gebruik te maken van fysiotherapie, begeleiding bij blessures en revalidatie. De fysiotherapie en begeleiding worden gedaan vanuit Fysioskills gevestigd in Voorschoten, waar Dylan werkzaam is als fysiotherapeut. Voor meer informatie over Fysioskills zie www.fysioskills.nl

Om ruimte te kunnen bieden voor fysiotherapie bij DoCoS is in het afgelopen voetbalseizoen veel werk verzet om van de ruimte achter in de kantine (de ruimte naast de toiletten) een mooie en professionele behandel- en trainingsruimte te maken. De behandel- en trainingsruimte bestaan uit een kleine gym met revalidatietoestellen met daarnaast ruimte waar fysiotherapeutische behandelingen gegeven worden. Naast deze behandel- trainruimte kan ook gebruikgemaakt worden van de voetbalvelden voor verdere revalidatie.

Dylan heeft onder andere veel ervaring met manuele therapie, sportfysiotherapie, dry needling en medical taping. Hij zal de fysiotherapiefaciliteit bij DoCoS samen met Mark Kaptein gaan verzorgen. Mark heeft afgelopen jaar zijn studie fysiotherapie afgerond en speelt al vanaf zijn jonge jaren bij DoCoS. Op dit moment is Mark speler van de zaterdagselectie bij DoCoS.

Uiteraard hoopt DoCoS dat al haar leden, jong en oud, blessurevrij blijven, maar mocht het onverhoopt toch nodig zijn dan kun je worden geholpen en begeleid door Dylan en Mark. Dylan en Mark houden ook contact met de trainer van de speler over de blessure en revalidatie.

Het maken van een afspraak
Behandeling door Dylan of Mark kan alleen op afspraak. Het maken van een afspraak voor fysiotherapie bij DoCoS kan telefonisch of via WhatsApp tussen 09.00 uur en 18.00 uur via telefoonnummer 0628403736.

Kosten
Aan de behandeling door Dylan en Mark zijn kosten verbonden. Alle zorgverzekeraars in Nederland vergoeden de kosten van fysiotherapie, manuele therapie en dry Needling vanuit de aanvullende verzekering. Fysioskills heeft contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars en voldoet aan alle gestelde voorwaarden.

De kosten van behandeling en revalidatie van jeugdspelers onder 18 jaar vallen onder de basisverzekering binnen de polis van hun ouders/verzorgers.

Voor volwassen (18+):
Kosten van een fysiotherapeutische consult / behandeling: € 35,00
Kosten van een manueel therapeutische consult / behandeling: € 45,00
Voor een consult wordt een half uur gereserveerd.

De gemaakte kosten worden aan het einde van de maand rechtstreeks gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Voor de senioren geldt dan wel dat de speler aanvullend verzekerd moet zijn. Anders krijgt de senior aan het einde van de maand een factuur thuisgestuurd die eerst voldaan moet worden alvorens de kosten eventueel te verhalen op een andere partij.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq