Wervelend MO17-1 terechte kampioen 2e klasse 1e fase!

We schrijven zaterdag 15 oktober 2022, een druilerige dag. Speelsters, de trainer en supporters langs de kant. Sommige verscholen onder een paraplu. Zou het lukken, gaan ze het waarmaken, gaan ze en we juichen of…….!!!

In de steigers

Voor het derde jaar zijn de meiden bij elkaar. Het team stond in de steigers. Elke dinsdag en vrijdag trainen ze hun veters uit hun voetbalschoenen. Luisteren ze, oefen ze met de bal, lachen ze, praten ze met elkaar, maar met één doel voor ogen: elke wedstrijd willen winnen om een keer kampioen te worden. Het gevoel van euforie te voelen, de beste van dat moment te zijn: De kampioen te zijn.

Gegroeid

Als MO15 werden ze over gezet naar MO17. De steigers werden langzaam afgebroken, maar een groot verschil bracht deze overgang wel voor hen. Regelmatig een verliespartij, maar bij elk doelpunt een gevoel van overwinning. Dit werd de voedingsbodem om door te gaan, want ze zaten er tegen aan. Ze wilden beter worden en nog meer scoren, want scoren gaf ze vreugde, plezier en een gevoel van samen voor de winst gaan. Ze zijn dan ook letterlijk gegroeid en niet alleen in lengte, maar vooral in hun spel en het spelen van een wedstrijd om te willen winnen. 

Luctor et Emergo

Hun inzet, gedrevenheid, de honger naar bal, bracht hun meer vertrouwen om elke week te gaan voor de winst. Elke speelster is beter geworden en zoals de Zeeuwen zeggen: Luctor et Emergo (Ik worstel en kom boven), hebben zij zich ontwikkeld tot wat ze nu zijn. Toppers!!!

Een radertje in het Zwitserse Uurwerk

Als je naar het team kijkt, is het een compleet team dat elke week kan winnen van wie dan ook en niet opgeven als ze een keer 0-2 achter komen. Ze blijven vechten, op een zeer sportieve manier, om de winst binnen te slepen. We hoeven geen namen te noemen, want elke speelster is een radertje in het Zwitserse Uurwerk genaamd MO17-1.

'hun' meiden

Toch mag of moeten er twee namen genoemd worden, die van de trainers: Johan en Bjorn. Onder hun bezielende leiding, motiveren, stimuleren, sturen corrigeren en complimenteren zij elke training en elke wedstrijd 'hun' meiden. Zonder hen waren ze deze Road to Victory nooit ingeslagen.
Gooooaaaaaal, in de eerste helft wordt er gescoord 0-1. Langs de kant volgt een golf van emotie.

Golf van emotie

Virtueel kampioen, maar ja nog een tweede helft te gaan. Het zou toch niet? De tweede helft begint. Docos is veel beter en het wachten is op de ontknoping. Diep in de tweede helft volgt de 0-2. De golf van emotie die volgt is nog groter en luider.

Zuid-Amerikaanse tafelen

De scheidsrechter fluit af. Speelsters rennen op elkaar af gevolgd door Johan. Het zijn Zuid-Amerikaanse tafelen. Speelsters uitzinnig, de socios uitzinnig. In de kleedkamer wordt er gedanst en gezongen. Het is duidelijk:
MO17-1 is Kampioen 1e fase!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq