Zegereeks DoCoS eindigt bij DONK in Gouda

GOUDA/LEIDEN, 11 maart 2023 – DoCoS’ zegereeks van vier achtereenvolgende overwinningen heeft in Gouda bij DONK geen vervolg gekregen. DoCoS verloor bij de gedeelde nummer drie op de ranglijst met 2-0. De Goudse winst was verdiend maar ook te danken aan een slordig en lichtzinnig spelend DoCoS, met name voor rust.

De allerbeste kans voor een Leidse voorsprong kreeg DoCoS binnen zestig seconden. De eerste, de beste aanval leverde via Sipan Khalid een hoekschop op. En uit die hoekschop mocht een vrijstaande Iljes Amine op enkele meters van het Goudse doel de bal inkoppen, maar helaas voor DoCoS ging de bal over het doel. Was die bal er in gegaan, dan had… Maar voor als koop je geen punten.

Slordig

DoCoS liet vervolgens voor rust twee gezichten zien. Aanvallend met snel spel kwamen er diverse mogelijkheden en nog enkele beste kansen voor Daan Hoogbruin, die de bal in vrije positie te slap inschoot, en voor Martijn Guijt, die in vrije positie, de bal over het doel joeg. Verdedigend liet DoCoS zich zien, zoals vaker dit seizoen: slordig, met weinig energie en zonder veel strijdlust, met name op de beide flanken van het middenveld. Het was daaromn niet verwonderlijk dat DONK steeds meer in de wedstrijd kwam en steeds betere kansen kreeg. Even zo verwonderlijk leek het alsof DoCoS ongeschonden de rust zou halen, maar vlak voor de theepauze ging het toch mis, kort na het uitvallen van Iljes Amine. De Goudse spits Jeroen Borsboom was zijn lastpost kwijt en kopte de bal uit een lange vrije trap vanaf links tegen de touwen: 1-0.

Energiek

DoCoS probeerde na de pauze met een aanvallende wissel en met nieuwe energie op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Maar de voorsprong gaf de thuisclub vleugels, in verdedigend opzicht – alle ballen werden vol energie naar voren geschoten – en aanvallend – counterend en combinerend werden de door DoCoS achtergelaten ruimtes benut. Een tweede Goudse treffer kon dan ook niet uitblijven. Na dik een kwartier was het zo ver en leek het prijsschieten. Borsboom haalde twee keer uit, maar doelman Mitchel van Abswoude redde twee keer fenomenaal maar bij de derde inzet van Levi van Houten was de Leidse doelman uitgeschakeld: 2-0.

Slotfase

DoCoS gaf zich niet gewonnen, zocht de aanval maar liep zich telkens vast in de volle Goudse defensie en mocht van geluk spreken dat de achterstand niet verder opliep. In het laatste kwartier zette DoCoS, onder meer door een sterke invalbeurt van Mo Gassama, toch nog een keer aan. Martijn Guijt kopte de bal uit een goede kans over. De Goudse verdedigers werkten twee keer – enigszins in paniek – onder Leidse druk de bal over en naast het eigen doel. Een Leidse treffer kwam er echter niet meer en dus keerde DoCoS zonder punten op deze zonnige zaterdag terug naar Leiden.

Negende plek

DoCoS zakt door de nederlaag bij DONK naar de negende plaats. ASC, dat evenveel punten heeft als DoCoS, verloor ook: met 1-0 bij hekkensluiter TAVV. Foreholte komt langszij in punten door de 3-1 zege op Legmeervogels en neemt de achtste plaats van DoCoS over door een beter doelsaldo. DoCoS staat daardoor negende en daarmee weer op een van de onderste zes plekken (9, 10 en 11 is aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud met 24 teams voor 2 plaatsen, plek 12, 13 en 14 is direct degraderen).

Alphia

DoCoS ontvangt komende zaterdag eerste periodekampioen en nummer twee op de ranglijst, Alphia dat vandaag met 3-0 won van de nieuwe hekkensluiter RVC ’31. Koploper Aalsmeer pakte vandaag de tweede periodetitel door een 3-1 zege op Kagia, dat elfde staat op twee punten van DoCoS. De afstand tot de twaalfde plaats, die direct degraderen betekent, blijft zeven punten. Tegen Alphia heeft DoCoS nog wat goed te maken, na de blamerende 6-0 nederlaag in de heenwedstrijd. Aftrap tegen Alphia zaterdag om 14.30 uur.

Karakteristieken

DONK - DoCoS 2-0. 43. 1-0. Jeroen Borsboom, 61. 2-0. Levi van Houten.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Milan Flippo (46. Mark de Vink), Kenneth Maaskant, Iljes Amine (42. Tygo Groen), Michael van Voorthuizen, Daan Hoogbruin (63. Mo Gassama). Tycho Douwes, Mitchel Klein, Quendrim Gashi, Sipan Khalid, Martijn Guijt.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq