Zure nederlaag DoCoS tegen Koudekerk

LEIDEN – DoCoS heeft thuis tegen Koudekerk een zure nederlaag geleden. DoCoS was de betere ploeg, had meer en betere kansen maar het ontbrak aan scherpte en finesse in de afronding. DoCoS blijft dertiende en daarmee op een directe degradatieplaats. 

DoCoS begon goed. Het publiek had zich nauwelijks goed en wel verzameld langs het kunstgrasveld voor de DoCoS-kantine – de grasmat op het hoofdveld was door de overvloedige regen afgekeurd – en DoCoS stond al op voorsprong. Lars de Ridder ging er alleen van door, werd als doorgebroken speler onderuit gehaald waarna de doorgelopen Chris van Empel de bal in het Koudekerkse doel schoot: 1-0.

Gelijkmaker 

Beide ploegen probeerden zo goed mogelijk overal op het veld druk te zetten op de tegenstander en hielden elkaar redelijk in evenwicht. DoCoS leek de betere ploeg maar kreeg door slordig balverlies op het middenveld plotsklaps de gelijkmaker om de oren. In de zogeheten omschakeling stond de Leidse verdediging uit positie en kon de vrijstaande Akke Pennin de gelijkmaker binnenschuiven. 

Vrije trappen

Daarna hadden de bezoekers een betere fase, met enkele vrije trappen maar Koudekerk haalde daar geen kansen uit. De beste kans was voor DoCoS. Sjors Hermsen kreeg een vrije schotpositie, werd zwaar gehinderd en onderuitgehaald maar schoot de bal toch op doel. Doelman Dorrepaal stond op zijn post en verhinderde een nieuwe Leidse voorsprong. 

Wissels

Nog voor rust moest DoCoS twee wissels toepassen. Hermsen en Dingjan moesten met blessures het veld af. Veel bijzonders gebeurde er daarna niet meer behalve dat Koudekerk een onverwachte mogelijkheid op een treffer kreeg. Maar Pennin schrok zo van de bal die ineens voor zijn voeten lag, dat hij voor open doel, de bal naast schoot. 

Voorsprong 

Na rust werd DoCoS gaandeweg steeds meer de bovenliggende partij. Koudekerk moest zich beperken tot het weg roeien van de bal en hopen op af en toe een succesvolle counter. Een van zo’n bal, die door verdediger Ricardo van Rijswijk, naar voren werd getrapt leverde zowaar een Koudekerkse voorsprong op. De bal, geschoten vanaf de eigen helft, vloog in een keer het Leidse doel in over een verbouwereerde doelman Mitchel van Abswoude. Een wonderbaarlijke treffer die je als voetballer maar eens in je leven maakt: 1-2. 

Offensief

DoCoS had daarna geen keus meer. Het was aanvallen en op zoek gaan naar de gelijkmaker. DoCoS kreeg enkele kansen, maar de bal wilde er niet in en het was te vaak in de eindfase net niet. Uit een vrije trap van Kenneth Maaskant ging de bal op de paal. De bal uit een schot van Johan van Schie leek in de kruising te gaan maar met een katachtige reflex ranselde doelman Dorrepaal de bal uit het doel. Zoals dat dan gaat, valt het doelpunt aan de andere kant. Ook deze keer, in blessuretijd, toen Olaf Bakker twee Leidse verdedigers in de counter in de luren legde en de bal in het doel schoot: 1-3.

Degradatieplek

DoCoS staat na vijf wedstrijden op de dertiende plek en daarmee directe degradatieplaats. Na de matige vertoning in Aarlanderveen (4-1 nederlaag, twee weken geleden) toonde DoCoS tegen Koudekerk tekenen van herstel maar het resultaat was opnieuw nul punten. DoCoS gaat zaterdag op bezoek bij hekkensluiter Zevenhoven dat vandaag kansloos verloor van Zwammerdam. 

Karakteristieken

DoCoS – Koudekerk 1-3 (1-1). 4’ 1-0. Chris van Empel, 15’ 1-1. Akke Pennin, 62’ 1-2. Ricardo van Rijswijk, 90+3’ 1-3. Olaf Bakker. 

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Kenneth Maaskant, Iljas Amine, Danny Disseveld (76. Mark Kaptein), Jesse Dingjan (38. Tygo Groen), Mike Filippo (53. Johan van Schie), Sjors Hermsen (38. Ronald Mink), Mitchel Klein, Chris van Empel, Lars de Ridder. 

Aarlanderveen – DoCoS (zaterdag 14 oktober 2023) 4-1 (2-0). 8’ 1-0. Alessio van Straaten (penalty), 11’ 2-0. Thom Nouwens, 74’ 3-0 Killian Bouwhuis, 78’ 4-0, 84’ 4-1. Mark Kaptein. 

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Mitchel Klein, Kenneth Maaskant, Iljas Amine, Michael van Voorthuizen, Tycho Douwes (21. Johan van Schie), Tygo Groen (76. Xander Douwes), Jesse Dingjan (46. Mark Kaptein), Sjors Hermsen, Martijn Guijt, Lars de Ridder (57. Ronald Mink).  

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq